Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Velikonoční beránci a pusinky

Beránek, jakožto jeden z velikonočních symbolů, by neměl na svátečním stole chybět. Klasické piškotové těsto dostane podobu beránka díky formě tomu určené. Dozdobit jej pak můžeme třeba bílkovým sněhem, který bude jeho jemným rounem.

Hodnocení receptu je 4,1 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Petonka Petonka

Náročný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 120 min

120 min (120 min příprava)

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie22 878 kJ /
5 468 kcal
Bílkoviny89,21 g
Tuky175,52 g
Vláknina10,50 g
Cholesterol 1,48 g
Sodík 1,25 g
Sůl3,48 g
Sacharidy877,64 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Žloutky a bílky oddělíme. Bílky vyšleháme se špetkou soli v tuhý sníh, žloutky pak zvlášť vyšleháme s cukrem. Krok 2: Do vyšlehaných žloutků přidáme máslo, mléko a mouku s práškem do pečiva. Nakonec zlehka vmícháme sníh z bílků. Krok 3: Těsto pečeme v tukem vymazané a kokosem nebo hrubou moukou vysypané formě při teplotě 145-150 °C. Po upečení ještě teplé vyklopíme. Můžeme jen pocukrovat nebo ozdobit sněhem z bílků. Krok 4: Sníh z bílků připravíme tak, že vyšleháme 4 bílky, přidáme 1/2 lžíce octa a postupně zašleháme 300 g cukru moučka. Nad párou se šlehá asi 20 minut.

Zveřejněno 23. 2. 2020

Poznámka autorky Petonka

Ze zbylého sněhového těsta můžeme nastříkat na plech pusinky, vložíme do předehřáté trouby/ 120 stupňů. Po krátkem zapečení snížíme teplotu na 80 stupňů a sušíme 1-3 hod.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Velikonoční beránci a pusinky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ZjBR

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Velikonoční beránci a pusinky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ZjBR

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
velikonoční beránek recept, recept velikonoční beránek, beránek s pusinky

Suroviny:
vejce, mouka polohrubá, máslo, cukr moučkový, mléko, prášek do pečiva, sůl, bílek, ocet, cukr moučkový

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu