Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bažant s nádivkou

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

sidera

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 040 kJ /
249 kcal
Bílkoviny12,98 g
Tuky8,64 g
Vláknina2,15 g
Cholesterol 259 mg
Sodík 411 mg
Sůl0,96 g
Sacharidy28,65 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Bažanta osolíme a okořeníme. Krok 2: Na nádivku namočíme nakrájený rohlík v mléce rozmíchaném s vejcem. Přidáme nakrájenou šunku a osolíme.
Do otvoru pro nádivku vložíme slaninu a nádivku. Krok 3: Pod bažanta dáme máslo a za občasného podlévání pečeme při 200°C nejdříve pod pokličkou, později bez, celkem asi hodinu.

Zveřejněno 25. 7. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bažant s nádivkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/L8gp

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bažant s nádivkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/L8gp

Marie

Komentáře (13)

Tohle bych si dala hnedkaj, ale kde vzít bažanta:-?:-p:-8

Bažanta jsem už taky pekla. Na vánoce s bramborovým salátem je to lahůdka. Hodně jsem ho prošpikovala špekem a pekla jsem ho s kouskem bůčku. Tak peču i králíka (pokud se k němu dostanu). :yes: :yes: + bodík

Tento recept mne nadchnul :yes:. Také jsem chtěla někdy bažanta zkusit a po tomto si snad troufnu;-). A na ty brambory jsem také zírala:-) Takové neznám a byla jsem přesvědčena, že to jsou kolínka :-)..Bodík:yes:+

Ježkovo voči, tak do třetice je mi to teprve jasné:-D, ale že to trvalo:-)) a to je jiná.....;-)

Příloha jsou bramborové špecle prolité šťávou z bažanta - polotovar z Globusu, pouze se uvaří v osolené vodě asi 10 minut, dají se dělat také nasladko.

taky jsem viděla-vidím těstoviny!:-O

Sidero, tak vidíš, jak blbě vidím, cháááá:-D, ale prozraď mi jak jsi je vařila a krájela, že je máš úplně stejný, drobný a vizáží jako kolínka:-? Docela mě to zajímá,Ď;-)

Bažant chce promastit, je opravdu dost suhý, proto jsem do něho dala slaninu, maso je jemnější než kuřecí. Pro Bibinku - to nejsou těstoviny ale brambory ;-), byla jsem líná dělat knedlíky.

Sidero, krásný recept:-!možná bych dala nějaké koření jako na černou zvěř a hlavně nějakej sosík, aby to nebylo suché.
Co teda taky u tebe obdivuju, že dáš k bažantovi s nádivkou těstoviny, to jsem teda čučela:-Ojak vrána a nikdy by mě to nenapadlo. Určitě bych dělala knedlíky a zelí, nebo bramborový salát a podobně. Prostě to každý dělá podle svého, jak má rád a o tom to je:-!Ale stejně ti dávám boda

Když peču bažanta, ještě jej celého obalím v angl. slanině, řekla bych, že má trochu sušší masíčko.
Sidero - tobě patří NEJVĚTŠÍ bodík - neboť jsou zde recepty bez fotky na bažanta, přesto jsi přidala receptík svůj a tak je vidět, že je pro tebe vaření zábavou, ne závodem o body :-!:-!

Jiřko, bažanta aspoň u nás mají v Albertu, ale jen prsa, možná by mohla mít celé kusy Hypernova;-)

Je to rozhodně odvaha. Já bych ho asi nějak předem naložila. Kdysi jsem to dělala jen tak, podobně, jako kuře a zdálo se mi to suché a kyselé. Nedávala jsem nádivnu, takže to bude zase asi jiné. Já bych určitě zkusila nějaké koření na divočinu. Nicméně, patří ti plus za odvahu a napiš, pokud můžeš, jak to chutnalo:-):yes::yes:

Fajnový recept,ale kde vzít bažanta :-((;-(:-D

Tématické fráze:
recepty bažant, pečený bažant s nádivkou, bazant, pečený bažant s nádivkou recept, recept bazant, bažant recept, nádivka k bažantovi, recepty na bažanta, jak se peče bažant, bažant recepty, vareni bazant, kure ala bazant s nadivkou, jak uvařit bažanta, kuře ala bažant, recept na bažanta, recepty-bažant, bažant v nádivce, recepty z bažanta, kralik ala bazant, jak udelat bažanta

Suroviny:
bažant, máslo, slanina, koření na pečené kuře, sůl, kmín celý, rohlík, vejce, mléko, šunka, sůl

Přidat fotografie receptu