Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Měkké skořicové šneky (Cinnamon rolls)

Voňavé, měkké a vláčné kynuté pečivo. Přesně to jsou oblíbení skořicoví šneci, pečivo, které vás dostane svou úžasnou vůní. Jejich příprava sice nějaký čas zabere, ale věřte, že nebudete litovat, ale naopak se budete rádi k jejich pečení vracet častěji.

Hodnocení receptu je 4,8 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Zuzulaaa Zuzulaaa

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 25 min bez doby kynutí

50 min (25 min příprava + 25 min tepelná úprava, bez doby kynutí)

Suroviny pro 12 kusů

12kusů

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 867 kJ /
2 836 kcal
Bílkoviny59,00 g
Tuky99,81 g
Vláknina12,90 g
Cholesterol 525 mg
Sodík 2,19 g
Sůl5,39 g
Sacharidy419,07 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V míse smícháme nejprve suché suroviny, tedy mouku, sůl, sušené droždí a cukr. Metličkou pořádně promícháme. Krok 2: Poté přilijeme teplé mléko, rozehřáté máslo a vajíčko. Vařečkou promícháváme a hněteme až do té doby, dokud nevznikne krásně hladké a nelepivé těsto. Tento proces zabere asi 10 minut. Krok 3: Hotové těsto vložíme do olejem vymazané mísy, zakryjeme utěrkou a necháme na teplém místě vykynout do dvojnásobku, zabere to zhruba 1,5 hodiny. Zároveň vyndáme z lednice máslo, aby dostatečně změklo. Krok 4: V menší misce smícháme skořici, cukr, škrob a sůl. Krok 5: Vykynuté těsto vyválíme asi na 1,5 cm silný plát ve tvaru obdélníku. Krok 6: Na tento obdélník rozetřeme měkké máslo a rovnoměrně jej posypeme směsí cukru a skořice. Krok 7: Následně těsto srolujeme do závinu a rozkrájíme a na 10-12 stejných kusů. Krok 8: Šneky vyskládáme na plech pokrytý pečicím papírem asi 10 cm od sebe. Necháme kynout ještě asi půl hodiny. Troubu včas rozehřejeme na 180 °C. Krok 9: Pečeme asi 20-25 minut. Krok 10: Podáváme ještě teplé. Čerstvé a teplé jsou nejlepší.

TIP: Skořice v kuchyni

Zveřejněno 11. 3. 2020

Poznámka autorky Zuzulaaa

Američané je často polévají glazurou z krémového sýra. Já ji moc často nedělám, protože ne vždy mám po ruce Lučinu. Na přípravu glazury používám 1 lžíci Lučiny, 1 lžíci moučkového cukru a 1 lžíci mléka. Pořádně promíchám a hned po upečení nanáším na šneky.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Měkké skořicové šneky (Cinnamon rolls)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Q4oM

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Měkké skořicové šneky (Cinnamon rolls)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Q4oM

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

Tak jsem je upekla, těšili jsme se doma na snídani ... ale náš pes rozhodl, že prý je to dobrá svačinka na odpoledne a z celé dávky nechal 1 jediný :-( tak snad byly dobré <3:-D a mě bude čekat druhé kolo příště, ale to už nesmím nechat bez dozoru no :-D

Výborné šneky :-) Trochu skořice jsem přidala i do těsta.

Fakt jste mě tu pobavili s těmi komentáři. Asi vám je všem 50+ ne? Mě je okolo 30 a jinak než cinnamon roll a nebo skořicový šnek to neznám a ani jsem nikdy jiný název neslyšel. Naopak, až vy vymřete stářím (což očividně bude brzo) tak najdou "mladí" jenom tenhle recept ;)

Btw. mega dobrý to je! díky za recept

Také si myslím, že pod tímto názvem to zde nikdo nebude hledat a to je škoda.

U nás sa tomu odjakživa vraví osie hniezdo alebo škoricovník. Kde ako. ;-)

Český název by zněl líp:-)

Tématické fráze:
skořicové šneky susene drozdi, skoricove sneky ze suseneho drozdi, cinamon rolls recept, recept na šneky z drozdi, skořicový šnek ze suchého droží, vláčné skořicové šneky s povidly, skořicový šnek ze sušeného droždí, skořicový šnek recept bez droždí, recept na skoricove sneky, skořicové šneky recept

Suroviny:
mouka hladká, cukr krupice, vejce, droždí sušené, máslo, mléko, sůl, cukr krupice, máslo, skořice, škrob, sůl, olej

Přidat fotografie receptu