Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hrnková bábovka z Hery

Moučník, patřící mezi první, který upečou i úplní začátečníci. Řeč je o klasické mramorové bábovce, vonící po rumu. Recept je v hrníčkové úpravě, takže se obejdete bez složitého vážení a již za hodinu budete mít oblíbený český moučník na stole.

Hodnocení receptu je 4,6 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Fokuska Fokuska

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 50 min

60 min (10 min příprava + 50 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 736 kJ /
1 849 kcal
Bílkoviny54,47 g
Tuky45,24 g
Vláknina13,75 g
Cholesterol 1,05 g
Sodík 664 mg
Sůl2,37 g
Sacharidy299,10 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Formu na bábovku vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Troubu předehřejeme na 180 °C. Krok 2: Žloutky oddělíme od bílků a vyšleháme tuhý sníh. Krok 3: Změklou Heru ušleháme do pěny, postupně zašleháme žloutky a cukry. Krok 4: Pak po lžících vmícháme mouku s práškem do pečiva a mléko. Nakonec opatrně vmícháme sníh. Část těsta oddělíme a obarvíme kakaem. Krok 5: Část bílého těsta vlijeme do formy. Poté vlijeme kakaové těsto a na něj zbytek bílého těsta. Krok 6: Pečeme při 180°C asi 50 minut. Upečenost kontrolujeme špejlí, kterou zapíchneme do bábovky a po vytažení musí vyjít suchá.

TIP: Jak vyklopit bábovku

Zveřejněno 14. 3. 2020

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hrnková bábovka z Hery

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/74o8

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hrnková bábovka z Hery

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/74o8

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
bábovka z hery, hrníčková bábovka z hery

Suroviny:
mouka polohrubá, cukr moučkový, mléko, tuk hera, vejce, cukr, prášek do pečiva, kakao, tuk, mouka hrubá

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu