Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 408 kJ / 337 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 4,20 g |
Tuky | 33,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 54 mg |
Sodík | 60 mg |
Sůl | 0,15 g |
Sacharidy | 5,70 g |
Postup přípravy
Krok 1: Kotlety naklepeme, osolíme, opepříme a prudce osmahneme. Po vysmahnutí podlijeme trochou vody, vložíme 2 malé bobkové listy a dusíme do změknutí. Během dušení později přidáme postupně i víno (podle chuti omáčky – já jsem dávala asi jeden a půl deci) a úplně ke konci dušení krájené olivy. Podle potřeby podléváme horkou vodou.
Krok 2: Pokud podlévám červeným vínem, dávám černé olivy a nepoužívám smetanu (zatím jsem to s ní nezkoušela), pokud podlévám bílým vínem, dávám zelené olivy a někdy (a právě i dnes) přidám i smetanu na zjemnění. Před přidáním oliv moc nepřisoluji, olivy jsou slané.
Krok 3: Šťávu zahustíme moukou rozmíchanou v trošce vody či smetany, nebo hotovou jíškou. Mouku v omáčce dobře provaříme. Ochutnáme a je-li to nutné, dochutíme.
Jako přílohu jsem uvařila rýži, ale hodí se i jiná příloha, např. těstoviny.
Jako přílohu jsem uvařila rýži, ale hodí se i jiná příloha, např. těstoviny.
Zveřejněno 15. 3. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kotlety na víně a olivách
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kEGr
Moje poznámka
Kotlety na víně a olivách
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kEGr
Nejnovější recepty
Pečená uzená kachní prsa na medu s růžovým zelím a bramborovými noky
Přidáno před 1 hodinou
Švýcarské vánoční dortíčky
Přidáno před 7 hodinami
Kuřecí játra s mandlemi na víně
Přidáno před 9 hodinami
Pomazánka se šunkou, křenem a čerstvým krémovým sýrem s bylinkami
Přidáno před 11 hodinami
Vánoční sněžítka
Přidáno před 11 hodinami
Pečené fíky s medem a s ořechy
Přidáno 2. 12. 2024 18:29
Přečtěte si
Nejnovější články
Hornickej knedlík ve vajíčku podle Adama Runduse. Připravený jako sendvič se šunkou a okurkami chutná skvěle
Rychlá tvarohová vánoční štóla je nádherně vláčná a šťavnatá. Důležitý je správný tvaroh a sušené ovoce namočené v rumu
Nepečené medovníkové kuličky obohatí talíř s cukrovím: Voní medem a karamelem, jejich snadnou přípravu zvládne každý
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlá kuřecí "znojemská" omáčka
Mystic před 1 hodinou
Smetanové gnocchi se žampiony a pórkem
Nikki1 před 1 hodinou
Plněné ořechy
Handour před 2 hodinami
Marokánky III - cukroví
Panova před 2 hodinami
Skořicovo - mandlové rohlíčky
Panova před 2 hodinami
Zapečené těstoviny s uzeným masem
Jasminita26 před 2 hodinami
Kuřecí špízy
Tacek před 3 hodinami
Pečené brambory v troubě
Tacek před 3 hodinami
Makové kytičky
renatamanglova618 před 3 hodinami
Suroviny:
kotleta,
sůl,
pepř,
olej,
bobkový list,
smetana na vaření,
mouka hladká
Komentáře (2)