Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pikantní guláš z cukety a žampionů

Pikantní guláš z cukety a žampionů je skvělým způsobem, jak si vychutnat bohatou chuť tradičního guláše v lehčí a vegetariánské podobě. Kombinace jemné cukety a aromatických žampionů, doplněná pikantním kořením, vytváří lahodný a výživný pokrm.

Hodnocení receptu je 4,9 (17×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

JanaDorazinova JanaDorazinova

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 25 min

40 min (15 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie760 kJ /
182 kcal
Bílkoviny3,18 g
Tuky10,81 g
Vláknina8,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 13 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy16,48 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na oleji orestujeme nakrájenou cibuli, přidáme žampiony nakrájené na hrubší plátky, cuketu nakrájenou na kostičky, chilli papričku a vše chvíli společně opékáme. Krok 2: Pak přidáme sladkou papriku a protlak a ještě chvíli restujeme. Zalijeme vývarem, mírně osolíme a přidáme nadrobno nakrájený česnek. Vaříme asi 15 minut. Krok 3: Lžíci ovesné mouky (pokud ji nemáme, umixujeme vločky) rozmícháme v trošce vody, přilijeme do směsi a dobře provaříme. Krok 4: Podáváme s rýží, nebo bulgurem.

TIP: Jak uvařit bulgur

Zveřejněno 1. 4. 2020

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pikantní guláš z cukety a žampionů

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jpRy

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pikantní guláš z cukety a žampionů

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jpRy

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

Dal jsem si s rýží a přidal do základu anglickou. Je to jedlé. Jednoduché a dobré.

Dali sme si ho s cestovinami a chutil nám úžasne. :yes:

Breta Macko: Dočetla jsem se, že ano. Tak vyzkoušejte. :-K

Můžu vařit bulgur v rýžovaru?

Marie Svarcova: Díky za vyzkoušení. Byla jsem teď v nemocnici, nic nekomentovala, jsem ráda, že žiju vůbec. Tak snad chutnal :-)

:yes::yes::yes: Hledala jsem na přání pro návštěvu něco bezmasého a našla tento skvělý recept, nevím jak mi mohl utéct :-) Jani díky za recept a přeji hezký den :-K

Gazpacho: Děkuji ;-). Poslední dobou zjišťuji, že čím méně se s tím mažu, tím je to lepší! :-D

Vaše recepty ako vždy - jednoduché a veľmi chutné!

pazderka83: Fantazii se meze nekladou :-). Děkuji za vyzkoušení :-) :-K

Bylo to docela dobré, jen mi tam jako by něco chybělo. Přidala jsem tedy sójovou omáčku a lžíci kečupu.

Suroviny:
cibule červená, česnek, olej olivový, cuketa, žampióny, chilli paprika čerstvá, protlak rajčatový, paprika sušená sladká, vývar masový, sůl, mouka ovesná

Přidat fotografie receptu