Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Steak s žampionovou omáčkou, americké brambory

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

cukrenka01

Náročný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 545 kJ /
1 803 kcal
Bílkoviny118,40 g
Tuky78,40 g
Vláknina25,60 g
Cholesterol 264 mg
Sodík 328 mg
Sůl0,60 g
Sacharidy143,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Brambory ve slupce důkladně omyjeme, nakrájíme na osminky, rozvrstvíme na pekáč, pokapeme olejem, osolíme, opepříme a vložíme do rozehřáté trouby na 225°C. Pečeme cca 35 minut. Krok 2: Maso nakrájíme na 3 cm silné plátky, osolíme, opepříme a zprudka opečeme na pánvi 4 minuty z každé strany. Krok 3: Žampiony nakrájíme na 0,5 cm silné plátky a na mírném plameni osmahneme na pánvi. Když žampiony zmenší objem na třetinu, zalijeme je smetanou, kterou necháme zredukovat, dokud nevytvoří krémovou konzistenci.

Zveřejněno 3. 4. 2020

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Steak s žampionovou omáčkou, americké brambory

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xKGl

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Steak s žampionovou omáčkou, americké brambory

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xKGl

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (13)

maris: Ne, prostě ta tenounká slupka se mi nalepí někde v puse a nemohu polknout, musím to vybrat. ;-(Asi mám malý jícen. Proto nepapám ryby, celozrnná pečiva, chleby se zrníčky a slupky z brambor. Několikrát jsem to zkoušela, ale nejde to...! Prostě to nepolknu, pusa to odmítne. U jablíček a hrušek mi slupka nevadí, hlavně štrúdl dělám z jablíček se slupkou. Ovšem tam se to upeče a je to najemno nakrájeno..... A asi bych to žádným dětem nedala, 100 x nic a pak 1 x 7 minut bez dýchání a konec!

tejaja: v pahrebe pečené zemiačky...och, mňaaaam...mi děláš chutě:-K

No neviem ako kde, ale my sme ako deti v lete denne opekali zemiaky v pahrebe a robím to tak na záhrade doteraz (celé malé zemiaky v šupke). A naučila ma to to babička, takže by som to mala nazývať slovenskou lenivosťou? Veď je to to najlepšie, v pahrebe pečené zemiačky. :-) Bežne pečiem zemiaky v šupke v rúre, nakrájam, pokvapkám olejom, posypem rascou a osolím. Najlepšia vec. A nikdy sa nikto nedusil. Ono každé jedlo sa má dôkladne požuť v ústach, až potom zhltnúť. Áno, stane sa to, ale robiť z toho životu nebezpečnú vec by ma nenapadlo. Stačí predsa kúsoček chleba a šupka s ním pekne zíde do tam, kam má, do žalúdka. Mimochodom, v tej šupke je najviac minerálov a vitamínov. A to doprajem radšej sebe ako prasiatkam.;-)

Veronika.Hrozna: to asi musíš loupat i jablíčka, hrušky, to je to samé. O děti se ale bát nemusíš, zvládají to i se slupkou sníst bez problémů. ;-):-)

casino: " resustitaci":-? :-O
překlep:-!:-//

casino: To je ten lepší případ!:-D Bohužel, dusit se jídlem pro prasátka, není to samé. Stalo se to i manželovi vícekrát ! Takže ke mně na stůl, tento neoloupaný výtvor americké lenosti, nesmí !

Veronika.Hrozna:
Vy se tu prezentujete m.j. i tím, že mnohdy dokážete zázračné věci...;-)
No, taky nejsem žádné malé ořezávátko; onehdy mi zaskočil lok Metaxy, což ovšem neznamená, že jsem na ni po zádové resustitaci zanevřel, že :-D

casino: No já nevím, ale americké brambory dát dětem, by asi nebylo moudré. Já se těmi slupkami dokážu docela udusit. Tyto brambory považuji za životu nebezpečné i pro dospělé lidi. Natož pro děti. Měla jsem je jednou a nedopadlo to nejlíp. Slupka se zachytila na kořenu jazyku a nešla ani tam, ani tam. Odporný pocit. :-// Od té doby, jen brambůrky bez slupky, ta patří prasátkům a ne lidem! Proč bych jim měla ujídat z korýtka? :-D

cukrenka01:
Tak to je nad mé schopnosti..., já se věnuji spíše amatérskému kuchtění, že :-)
No, ať se vám daří :-K

casino: Naše jídelna vaří podobná jídla, takže myslím, že by to zvládli. Ale projekt byl z informatiky - vytvořit kalkulačku s cenami potravin v excelu, která musela být odkázána na konkrétní recept na internetu, proto jsem volila jednoduché jídlo.

cukrenka01:
No, na jednu stranu mi kanou krokodýlí slzy, že mi nebylo dáno takovou školní jídelnu zažít v reálu :-K
...ale druhak: dokážete si představit přípravu a servis tohoto jídla ve školní jídelně? ;-)

casino: Recept byl určen do školního projektu pro jídelnu. Hmotnost masa osobně doporučuji větší.

Než hmotnost, je u stejků důležitější tloušťka masa...
Na 4 porce by v surovinách bylo vhodnější uvést: 4 plátky (nebo lépe 4 steaky) 3 cm silné
No, určitě budou vážit více než uvedených 400g, že:-)

Tématické fráze:
krkovička s americkými brambory

Suroviny:
pečeně vepřová, brambory, olej, smetana, žampióny, sůl, pepř

Přidat fotografie receptu