Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ořechový skoroštrúdl bez mouky

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

cukrenka01

Snadný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 90 min

90 min (90 min příprava)

Suroviny pro 10

10

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie12 669 kJ /
3 028 kcal
Bílkoviny55,88 g
Tuky196,75 g
Vláknina28,60 g
Cholesterol 779 mg
Sodík 265 mg
Sůl0,50 g
Sacharidy244,14 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Žloutky utřeme s cukrem, vmícháme ořechy a rozpuštěné máslo. Krok 2: Těsto dáme na půl hodiny ztuhnout do lednice. Krok 3: Jablka nastrouháme (můžeme okrájet slupku, já neokrajuji) na hrubém struhadle a smícháme s cukrem a skořicí. Krok 4: Z bílků vyšleháme tuhý sníh, do kterého stěrkou vmícháme prosátý moučkový cukr. Krok 5: Formu vymažeme máslem a vysypeme kokosem. Těsto vyndáme z lednice a první polovinu na hrubém struhadle nastrouháme rovnoměrně do menší dortové formy. Krok 6: Na těsto navrstvíme jablečnou náplň a na ni sněhovou náplň. Krok 7: Nastrouháme druhou půlku těsta navrch. Krok 8: Pečeme na 170 °C po dobu 35 minut.

Zveřejněno 3. 4. 2020

Poznámka autorky cukrenka01

Můžeme přidat rozinky, nebo celé ořechy namočené v rumu. Pokud by těsto nechtělo houstnout (záleží na stáří ořechů), lze ho zahustit 40 g špaldové celozrnné mouky.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ořechový skoroštrúdl bez mouky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/E3lW

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ořechový skoroštrúdl bez mouky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/E3lW

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (4)

bystrouska: v postupu je " do malé dortové formy"

Název je skutečně zavádějící , pod slovem štrúdl si také představím závin;-). Ještě by autorka měla dopsat v jaké formě se moučník peče: dortová:-?, koláčová:-? nebo na biskupský chlebíček:-? Jinak recept je zajímavý a láká mě k vyzkoušení, no uvidíme :-8

"Ořechový štrúdl bez mouky"
Ááá nééébo pseudohraběnčiny řezy, he? :-)

Moc zajímavý recept - jen ten název je trochu zavádějící. Štrúdl (Schtrudel) je německý název pro závin, ale tady nic zavinutého není. :-O Trochu jsem se na ten název nachytala.

Suroviny:
ořechy vlašské, máslo, žloutek, cukr krystal, jablko, skořice, cukr krystal, bílek, cukr moučkový, máslo, kokos

Přidat fotografie receptu