Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Koblížky jednotlamky (mini koblihy)

Koblížku, koblížku... Asi všichni známe klasickou pohádku o kulatém dozlatova usmaženém koblížku. A přesně takový na vás čeká v tomto receptu, který je ozvláštněn bílým jogurtem. Tak pozor, ať se z mísy neodkutálí.

Hodnocení receptu je 5,0 (35×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Snadný

Doba přípravy 22 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 2 min Bez doby kynutí

22 min (20 min příprava + 2 min tepelná úprava, Bez doby kynutí)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 523 kJ /
1 559 kcal
Bílkoviny49,79 g
Tuky39,28 g
Vláknina10,50 g
Cholesterol 304 mg
Sodík 490 mg
Sůl1,13 g
Sacharidy235,91 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Ve vlažné vodě rozmícháme droždí, přidáme zbytek surovin a uhněteme vláčné volnější (řidší) těsto, které necháme asi 30-45 minut kynout. Krok 2: Poté těsto promísíme a pomoučněnou malou lžičkou z něj vykrajujeme kousky, které ukládáme na moukou posypaný stůl. (Nebo těsto vyškrábneme na pomoučený stůl všechno, urovnáme ho do nízkého čtverce či obdélníku, svrchu také pomoučíme a kovovou kartou nakrájíme – nejprve na pruhy, ty pak na kousky.) Krok 3: Než vypotřebujeme všechno těsto a rozehřejeme v hrnci olej, koblížky nakynou. Usmažíme je ve vyšší vrstvě rozehřátého oleje dorůžova, z každé strany cca 50-80 vteřin, olej nesmí bublat, ale kolem koblížků jenom perlit. Krok 4: Hotové vytahujeme děrovanou naběračkou na talíř s papírovou utěrkou, která odsaje přebytečný tuk z povrchu koblížků. Můžeme je všechny svrchu jen pocukrovat nebo na každý koblížek lžičkou kápneme kousek marmelády a teprve pak pocukrujeme.

TIP: Jak připravit tvarohové a jogurtové koblížky

Zveřejněno 6. 4. 2020

Poznámka autorky cathleen

Pekárnománie -> http://www.pekarnomanie.cz

Jogurt jsme použili farmářský, ale udělat půjdou určitě z jakéhokoliv bílého jogurtu :)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Koblížky jednotlamky (mini koblihy)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4M87

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Koblížky jednotlamky (mini koblihy)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4M87

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

Merylas: :-K díky :-D Představuji si, komu všemu bys je nabídla k mlsání... :-*

Moc hezký recept :yes:, není tak náročný jako klasické plněné koblihy a u mých vnoučat by minikoblížky určitě zabodovaly. A nejen u nic.:-) Ukládám. :-K

:-)<3:-K:yes::yes:

Dajda: Já si myslím, že ji babička taky měla :-K takovou nějakou podobnou:-) kde je jí konec:-((

cathleen: Vida, tak přeci jenom "starožitnost"!. Přinutila si mě sáhnout si hlouběji do paměti, ale opravdu si myslím, že jsou přinejmenším ze 70. let!

mtvrdikova, Dajda: děkuji :-K Opravdu je tak stará? :-O Já ji před pár lety dostala od snachy k vánocům. Ví, že pořád hledám, v čem ještě bych mohla pečivo fotit :-D tak prolezá starozitnictvi a bazary...

mtvrdikova: Tak ta miska je o hodně let, ba přímo desetiletí, starší než ty kobližky! :-Q Přímo na mě dýchlo mé mládí. Mládí je v čudu, ale mističky zůstaly v domě, kde jsem vyrůstala. Vlastně už je to taková malá starožitnost, vždyť jim je půl století!

Krásný recept a krásná miska :-K:-K:-K

Tématické fráze:
minikoblihy, recept na nejlepší mini koblihy, mini koblížky, mini koblihy

Suroviny:
jogurt bílý, voda, mouka hladká, žloutek, cukr vanilkový, máslo, rum, kůra citronová, sůl, droždí čerstvé

Přidat fotografie receptu