Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Grilovaná masa v bylinkové směsi

Klíčem k dobře připravenému a šťavnatému grilovanému masu je správný výběr marinády. Vyzkoušejte naložit kuřecí maso do bylinkové marinády, která mu dodá tu správnou chuť a krásně jej ovoní.

Hodnocení receptu je 4,6 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Bibinka Bibinka

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 20 min bez doby odležení masa

40 min (20 min příprava + 20 min tepelná úprava, bez doby odležení masa)

Suroviny pro 5 porcí

5porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 719 kJ /
1 128 kcal
Bílkoviny1,85 g
Tuky119,49 g
Vláknina4,59 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 7 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy9,71 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Stroužky česneku oloupeme a prolisujeme. Z rozmarýnu, oregana, bazalky, šalvěje, máty, tymiánu, pepře, česneku a oleje připravíme marinádu. Krok 2: Kuřecí maso naložíme alespoň na 2 hodiny do připravené marinády. Krok 3: V průběhu grilování maso průběžně potíráme marinádou.

Zveřejněno 26. 7. 2009

Poznámka autorky Bibinka

Recept je z časopisu: Ve znamení grilu, rožně a kotlíku.

Konkrétně tuto jsme si oblíbili a dělám ji nejčastěji.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Grilovaná masa v bylinkové směsi

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oQQA

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Grilovaná masa v bylinkové směsi

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oQQA

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (4)

BILKOVAI:Ivetko, díky za hezký reklamový;-)komentář. Máš stejný názor jako já, to se mi líbí a je to svatá pravda, vždyť naše babičky neměly k dispozici žádné kupované koření-všechno braly co jim dala příroda a jaké to byly pane kuchařinky. Já osobně se k přírodě hodně vracím.....jen jestli není pozdě:-(

Bibinko, všechny bylinky mám na zahrádce, Taky tak nakládám masíčko. Jak kuřecí, tak i vepřové. Vždycky jsem nakládala maso do různých kupovaných marinád a koření:-8:-8:-8 /teď už můžu napsat fujtajbl/,protože jsem zjistila, že bylinky a trocha obyčejné soli je prostě bomba:-p:-*:yes: Lidičky, vraťme se zpátky k přírodě, která nám nabízí to nejlepší:-)):yes:....+1 Doporučuji:-!

Mě to také "utekalo";-) a dnes jsem objevila a ukládám si, marinády na masíčko mám ráda a uvidíme,jak to bude s masíčkem, ale stejně Bibi-díky za recept:yes::-p

Zírám,co mě to tady uteklo:-O:-( Ukládám a jak začneme s klienty grilovat,tak to "půjde:yes::-p:yes:"

Tématické fráze:
grilovana masa, grilované maso, grilované maso recept, bylinková marináda na gril recept, grilovani masa, maso na gril s bylinkami, recepty na grilované maso, jaké maso na grilování, grilovane maso na bylinkach, jaké bylinky na kuřecí maso, grilované maso s bylinkami, jake maso na gril, maso s bylinkami, marinády na grilovaná masa, grilovaná masa recepty, recepty grilovaná masa, maso na bylinkách, bylinky k masu, bylinky pod maso, bylinky na maso

Suroviny:
kuře, česnek, olej olivový, rozmarýn, bazalka čerstvá, koření oregáno, šalvěj, máta, tymián, pepř, sůl

Přidat fotografie receptu