Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kopřivová nádivka s mandlemi v miskách

Nádivka z bylinek tak nějak patří k jaru a Velikonocům. Natrhejte čerstvé a síly plné kopřivy a spolu s bazalkou je přidejte do nadýchané nádivky. O křupavost se pak uvnitř postarají kousky mandlí. Nádivku můžete péct jednotlivě na porce, v zapékacích mističkách.

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

MiskaM MiskaM

Snadný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 30 min

70 min (40 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 455 kJ /
1 782 kcal
Bílkoviny59,34 g
Tuky134,98 g
Vláknina8,18 g
Cholesterol 1,12 g
Sodík 1,30 g
Sůl3,05 g
Sacharidy78,71 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V míse vyšleháme změklé máslo se žloutky a Lučinou do pěny. Přidáme na kostičky nakrájený toustový chléb, zalijeme mlékem, smetanou a lehce promícháme. Necháme odpočinout cca 10 minut. Krok 2: Pak přidáme pokrájené kopřivy, bazalku, posekané mandle, utřený česnek se solí, ušlehaný sníh z bílků a vše lehce promícháme. Krok 3: Vzniklou hmotu rozdělíme do zapékacích misek vymazaných máslem a pečeme v předehřáté troubě na 180 °C zhruba půl hodiny.

Zveřejněno 13. 4. 2020

Poznámka autorky MiskaM

Zdroj: Vaříme krok za krokem

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kopřivová nádivka s mandlemi v miskách

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/V3PX

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kopřivová nádivka s mandlemi v miskách

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/V3PX

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
žloutek, bílek, máslo, lučina, chléb toustový, mléko, smetana, kopřivy, bazalka čerstvá, mandle, česnek, sůl

Přidat fotografie receptu