Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kynuté lívanečky

Lívance patří mezi nejoblíbenější dětská jídla. Ať jich uděláte kolik chcete, vždycky vám nakonec pochybí. Připravte rodině k víkendové snídani tyto dokonalé kynuté lívanečky a uvidíte, že všichni budou nadšení.

Hodnocení receptu je 4,8 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Snadný

Doba přípravy 15 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 5 min + 30 minut kynutí

15 min (10 min příprava + 5 min tepelná úprava, + 30 minut kynutí)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 035 kJ /
1 681 kcal
Bílkoviny51,34 g
Tuky51,14 g
Vláknina8,30 g
Cholesterol 281 mg
Sodík 250 mg
Sůl0,58 g
Sacharidy239,41 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Ve vlažném mléce rozpustíme cukr a droždí, přidáme zbytek surovin a umícháme hladké těsto. Můžeme ho provonět troškou strouhané citronové kůry nebo 1 lžíci cukru nahradit vanilkovým cukrem. Krok 2: Těsto necháme asi 30 minut vykynout. Krok 3: Rozehřejeme lívanečník a lehce jej potřeme olejem nebo sádlem. Krok 4: Lžící naléváme těsto na pánev a zvolna smažíme lívanečky. Obracíme je teprve tehdy, když těsto na povrchu lehce zpevní. Krok 5: Podáváme je ještě teplé, posypané cukrem, polité sirupem nebo pomazané marmeládou či povidly a zdobené lžičkou zakysané smetany a čerstvým ovocem.

TIP: 7 oblíbených receptů na lívance

Zveřejněno 18. 4. 2020

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kynuté lívanečky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yLon

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kynuté lívanečky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yLon

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (1)

Suroviny:
mléko, mouka hladká, olej, vejce, cukr krupice, rum, sůl, kůra citronová, droždí čerstvé, olej

Přidat fotografie receptu