Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zapečený lilek s rajčatovou omáčkou

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Kacuda

Snadný

Doba přípravy 75 min Doba přípravy: 75 min

75 min (75 min příprava)

Suroviny

Porce: 4 porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 785 kJ /
2 100 kcal
Bílkoviny134,22 g
Tuky124,75 g
Vláknina9,30 g
Cholesterol 350 mg
Sodík 3,18 g
Sůl7,92 g
Sacharidy107,13 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Lilek nakrájíme na kolečka, z obou stran posolíme a necháme půl hodiny vypotit, aby nebyl hořký. Krok 2: Na olivovém oleji osmažíme nakrájenou cibulku, přidáme rajčatovou omáčku, italské bylinky, špetku cukru a soli. Necháme prohřát a odstavíme. Krok 3: Papírovými utěrkami osušíme z lilku přebytečnou vodu, obalíme lehce v mouce a osmažíme na olivovém oleji. Krok 4: Do zapékací misky skládáme jednotlivé vrstvy. Na dno dáme rajčatovou omáčku, plátky lilku, plátky mozzarelly a posypeme strouhaným eidamem. Vrstvy střídáme. Poslední vrstvu ukončíme rajčatovou omáčkou, kterou zasypeme eidamem a pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 20-30 minut.

Zveřejněno 19. 4. 2020

Poznámka autorky Kacuda

Jako přílohu podáváme vařené brambory nebo čerstvý chléb.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zapečený lilek s rajčatovou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/O3Mr

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zapečený lilek s rajčatovou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/O3Mr

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
lilek, sýr eidam, cibule, sýr mozzarella, mouka hladká, cukr, sůl, koření italské bylinky, olej olivový, omáčka rajčatová

Přidat fotografie receptu