Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Plněná krkovice na jehle

Hodnocení receptu je 4,6 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

recepty73 recepty73

Náročný

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie16 629 kJ /
3 974 kcal
Bílkoviny243,61 g
Tuky324,98 g
Vláknina10,94 g
Cholesterol 745 mg
Sodík 5,96 g
Sůl14,50 g
Sacharidy14,45 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do zhruba kilogramového kusu libové krkovice bez kosti uděláme několik hlubokých zářezů (nedokrojit na plátky!). V oleji rozmícháme koření dle chuti: drcený kmín, pepř, papriku a cca lžičku soli (pozor na slanost Nivy a slaniny). Ochuceným olejem potřeme krkovičku i v zářezech, poklademe plátky česneku a necháme alespoň dvě hodiny, nebo přes noc, odležet v chladnu. Krok 2: Poté do zářezů vtlačíme pokrájenou Nivu, slaninu a pár plátků žampionů. Do středu krkovice zabodneme grilovací jehlici nebo špejli s hrotem. Zbylými žampiony obložíme krkovici, přidáme trošku vody, zapékací mísu zaklopíme poklicí nebo alobalem a zhruba 70-80 minut pečeme v předehřáté troubě na 190 stupňů. Krok 3: Poté odklopíme a dopečeme do barvy za občasného přelití výpekem a případného podlití. Krok 4: Krkovici podáváme s bramborovou přílohou, přeléváme výborným výpekem.

Zveřejněno 19. 4. 2020

Poznámka autora recepty73

Nebudu se chlubit cizím peřím, tentokrát vařila dcera :-)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Plněná krkovice na jehle

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/V3AX

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Plněná krkovice na jehle

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/V3AX

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

hospodyne: ...můžete, každá rada dobrá:-K ...recept i postup jsem popsal tak, jak byl tvořen;-)

:-KJestli mohu poradit - lépe je krájet maso po délce, naplnit a trochu svázat provázkem místo jehly. Po upečení se krájí normálně napříč a výsledek je líbivě úhledný.

Tématické fráze:
recept z krkovičky

Suroviny:
krkovice vepřová, sýr niva, žampióny, slanina anglická, česnek, sůl, kmín celý, pepř mletý, paprika sušená sladká, olej

Přidat fotografie receptu