Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Krušovické vepřové plátky

Vepřové maso je velmi variabilní. Ať už použijeme jemnou kýtu, nebo šťavnatou krkovici, tento oběd je dobrota. Pečeme na černém pivu a většinu práce za nás udělá trouba. Podáváme s bramborovým knedlíkem nebo kaší a oblíbeným salátem.

Hodnocení receptu je 4,9 (21×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Snadný

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 60 min

80 min (20 min příprava + 60 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 631 kJ /
1 107 kcal
Bílkoviny131,67 g
Tuky51,23 g
Vláknina10,56 g
Cholesterol 267 mg
Sodík 611 mg
Sůl1,30 g
Sacharidy27,63 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z omytého a osušeného masa nakrájíme 4 plátky, osolíme je a opepříme. Krok 2: V hluboké pánvi rozehřejeme sádlo, plátky masa poprášíme moukou a opečeme na sádle z obou stran. Zapneme troubu na 170 °C. Krok 3: Cibuli oloupeme a nakrájíme na hrubší kostky, maso dáme stranou a cibuli v pánvi opékáme, až začne chytat barvu. Přidáme česnek, kečup, dle chuti papričku, promícháme a zalijeme pivem. Krok 4: Necháme odpařit alkohol, přendáme do nádoby s víkem, která se hodí k pečení v troubě, zalijeme vývarem a dáme uzavřené poklicí do trouby. Krok 5: Pečeme hodinu, pak vyndáme maso stranou a omáčku propasírujeme přes sítko, dle chuti přidáme pepř a sůl. Krok 6: Podáváme s bramborovým knedlíkem, kaší nebo šťouchanými bramborami a doplníme vhodným salátem, například okurkovým, hlávkovým, nebo dle chuti jiným.

TIP: Jak udělat bramborové knedlíky

Zveřejněno 26. 4. 2020

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krušovické vepřové plátky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/J38J

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krušovické vepřové plátky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/J38J

Marie

Komentáře (10)

Bayta (moderátorka): :-) Děkuji - hezkou dobrou noc :-K

Super recept a fotka se také povedla :-) :yes:

Petulka89: :-) děkuji, těší mě, že chutnalo :-K přeji krásný večer

Dnes sem pekla a moc dobre, zapisuji si jej do svych receptu :) :-K

bystrouska: Moc děkuji za komentář - vždy potěší, když někomu chutná <3 Hrzký den :-K

Plátky s bramborovým knedlíkem jsem vařila už dvakrát, naposled minulý víkend. Je to velká dobrota :yes: a nedá ani moc práce, většinu zařídí trouba, jen ty bramborové knedle musí člověk zpracovat ručně:-D.

martiline: moc děkuji, potěšilo mě to :-) hezký zbytek večera :-K

Měli jsme dnes k obědu. Krušovické černé nebylo, tak byl černý Kozel ... :yes: ... děkuji za sdílení receptu, moc jsme si pochutnali. :-8 Nejlepší přílohou je opravdu bramborový knedlík ... :yes:

Colombo65: :-K moc děkuji - od Vás pochvala potěší :-) přeji superzdravé příští dny :-K

:yes::yes::yes:

Suroviny:
kýta vepřová, sůl, pepř mletý, mouka hladká, sádlo, cibule, česnek, kečup sladký, chilli paprika čerstvá, vývar masový

Přidat fotografie receptu