Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hovězí sekaná s vločkami

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Petrag

Snadný

Doba přípravy 20 min Doba tepelné úpravy: 20 min

20 min (20 min tepelná úprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 929 kJ /
1 178 kcal
Bílkoviny83,06 g
Tuky73,58 g
Vláknina9,62 g
Cholesterol 457 mg
Sodík 408 mg
Sůl0,86 g
Sacharidy42,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Ovesné vločky zalijeme horkým mlékem a necháme změknout. Krok 2: Mleté maso smícháme s vychladlými vločkami (zbylé mléko případně slít), kořením, nakrájenou cibulkou, rozetřeným česnekem, solí a vejcem. Dobře promneme a několikrát s masem silou hodíme do mísy, dobře se tak spojí. Krok 3: Vytvarujeme šišku, dáme do pekáče a podlijeme trochou vody. Vršek jsem ještě potřela malinko hořčicí a v půlce pečení pak jemně pálivým kečupem. Ten udělá příjemný nasládlý výpeček.
Pečeme na 180°cca hodinu. Záleží na troubě. Pekla jsem přikryté.
Během peční občas podlijeme výpekem.

Zveřejněno 27. 4. 2020

Poznámka autorky Petrag

PS. suroviny jsem dávala tak trochu "od oka" tedy je potřeba uzpůsobit např. množství vloček. Chtěla jsem udělat dietnější formu sekané, proto to hovězí maso a vločky. Koupila jsem v masně namleté hovězí, ale příště si chci nechat namlet přímo z nějakého libovějšího kusu (zadního). Věřím, že výsledek bude taky dobrý.

Chutnala teplá i studená.

Vyfotit jsem nestihla, ale recept si chci uchovat, tak jsem sepsala.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí sekaná s vločkami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/V37v

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí sekaná s vločkami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/V37v

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

Petrag: "... z jakého masa?"
Velmi často do sekané používám vařené hovězí (kolikrát i nižší třídy) z vývaru, prohnané mlýnkem na maso a smísené se syrovým mletým vepřovým :-)
No a granulát vařím ve vývaru resp. bujónu, zpravidla nakostkovaného už u výrobce:-8 a míchám ho výhradně s mletým syrovým vepřovým ;-)

casino: paráda, o tom jsem taky uvažovala, ale pak jsem vynechala, ať toho nemáme moc naráz. Jsme malí jedlíci. A dal rovnou granulát povařený v bujonu místo části masa? A z jakého masa? Myslím, že to musí být dobré, soja tomu asi taky dodá šťavnatost. Určitě vyzkouším.

Kdysi jsem sekanou odlehčoval sojovým granulátem:-)
No, dostal jsem se až na 40% vařeného granulátu, aniž se to negativně projevilo na qalitě jídla :-K

Suroviny:
maso mleté, vločky ovesné jemné, mléko, cibule, vejce, česnek, pepř, koření, hořčice, kečup sladký

Přidat fotografie receptu