Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sladkokyselé okurky

Hodnocení receptu je 4,8 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Jenda1 Jenda1

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Do sklenice 0,7 l nejdříve vložíme kopr, listy černého rybízu, tenké plátky křenu, cibule a mrkve. Krok 2: Vkládáme okurky, které postupně prokládáme křenem, cibulí a mrkví. Krok 3: Nahoru pak dáme bobkový list, 2-3 kuličky nového koření, 10 kuliček pepře, 1/2 lžičky hořčičného semena, kousek feferonky a snítku tymiánu. Krok 4: Zalijeme horkým nálevem a sterilujeme 10 minut při bodu varu. Krok 5: Sklenice vytáhneme, otočíme dnem vzhůru a necháme vychladnout.

Zveřejněno 26. 7. 2009

Poznámka autora Jenda1

Každý máme svůj oblíbený recept a mi tento vyhovuje.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sladkokyselé okurky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/N99m

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sladkokyselé okurky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/N99m

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

:-p:yes::yes:

Jendo, tak já to určitě nenapíšu, protože kromě listu černého bezu, tymiánu a kozího rohu tam dávám všechno, co ty. Manžel si udělal zvlášť pár sklenic s feferony pro sebe a vůbec se nedivím, že mohou někomu chutnat s tím, co tam nedávám třeba já. Tvoje okurky neobsahují nic, co nemusím a proto dávám bod za nápad, tip i krásné fotky:yes:

Jenže Jani, já čekám, že někdo napíše, to je kravina, tak to nemůžeš zavařovat:-//. Já to dělám tak;-). Zkrátka čekám na zpětnou vazbu;-).

Jendo, zase machruješ, co? Nádhera!!! Ne, teda, že bych neuměla zavařit okurky, ani náhodou a každý máme ten svůj, zaručeně nej..recept., ale fascinují mne tvoje fotky.:yes::yes:

Tématické fráze:
sladkokyselý nálev na okurky, sladkokysely nalev, nálev na sladkokyselé okurky, kozí rohy zavařování, zavařované okurky, lak na kozi rohy, nákladač na okurky, zavařovaní okurek, sladkokyselý nálev na okurky s dekem, zavařování okurek s dekem, zavařování feferon, nakladač na okurky nova, okurky ve sladkokyselém nálevu, zavarovani feferonu, nakladac deko, zavařování kozích rohů, nálev na feferony, okurky s dekem, okurky zavařování, deko na okurky

Suroviny:
okurka čerstvá, deko, cibule, kopr, rybíz černý, mrkev, křen, bobkový list, koření nové koření, pepř celý, semínka hořčičná, koření hřebíček, tymián, paprika kozí roh, feferonka

Přidat fotografie receptu