Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kefírový perník

Hodnocení receptu je 3,5 (2×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Vasikoo01 Vasikoo01

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie18 115 kJ /
4 330 kcal
Bílkoviny84,34 g
Tuky152,22 g
Vláknina18,20 g
Cholesterol 593 mg
Sodík 7,03 g
Sůl0,92 g
Sacharidy646,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Smícháme sypké suroviny, potom smícháme tekuté suroviny (vejce dáme do tekutých). Krok 2: Přidáme tekuté do sypkých a utřeme poměrně řídké těsto.
Troubu rozpálíme na 180 stupňů. Krok 3: Hlubší plech vyložíme pečícím papírem a těsto na něj rovnoměrně rozetřeme.
Pečeme 20-30 minut.

Zveřejněno 7. 5. 2020

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kefírový perník

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/W38v

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kefírový perník

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/W38v

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

Kefír sa mi do takýchto koláčov osvedčil. Je dobrý.;-)

Vasikoo01: Určitě je chvályhodné, že synka baví v jeho věku vaření a že se chtěl prezentovat na kuchařském webu. Měl by se však chlubit vlastním peřím, to není pouze pravidlo topreceptů, to přece platí všeobecně - cizí texty nebo fotografie mají svého autora a já je nemohu jen tak použít. Snad to bude pro něj poučení do budoucna. Když udělá něco takového ve škole a přijde se na to, bude z toho nejspíš průšvih, na vysoké škole se za to vyhazuje od státnic nebo rovnou přímo ze studia. :-O

Taky bych se přimlouvala za to, aby to zkusil znova a sám, i kdyby to nebylo právě dokonalé - vždyť co dokonalé je? Určitě umí uvařit něco, co bude pro zdejší uživatele alespoň trochu novinkou. Určitě se naučí, co je potřeba, žádný učený přece z nebe nespadl! A taky se naučí, že drzé čelo nemusí být vždycky lepší než poplužní dvůr, totiž že neví, s kým právě konverzuje, a přidrzlými poznámkami, byť pro teenagerovský věk obvyklými, si někdy svoje nevynutí. :no:

Držím palce, aby vše příště dopadlo lépe! :yes:

Vasikoo01: Toprecepty mají logo (vodoznak) skrz fotografii. Ta Vaškova byla maličká (doslova miniaturní), s podpisem Topreceptů pod fotografií - takhle vypadají fota zkopírovaná přímo z Topreceptů. Pokud byla fotografie Vaškova, ať ji sem nahraje znovu, pokud bude chtít.
Chcete opravdu vymazat všechny jeho recepty nebo tu můžou ty dva lepší zůstat:-?

Dobrý den, jsem maminka tohoto uživatele. Velmi se za svého syna všem omlouvám, není v mých silách non-stop kontrolovat, co na internetu dělá, dostal ho teď k dispozici kvůli škole a nestojím mu pořád za zády (jen jsem zahlédla, že si prohlíží tento web, hodně rád peče a vaří, nepovažovala jsem to za nic škodlivého), zároveň ač jsem měla pocit, že jsme nástrahy internetu probrali ze všech stran, tak tuhle informaci jsem opomněla ("nekopírujeme fotky z netu").
Řekl mi o tom, že sem přidává recepty, až po negativních reakcích. Zkoumali jsme, jak se dá zrušit celý profil nebo alespoň vymazat recepty, ale nic jsem nenašla. S tou poslední odpovědí jsem mu zlehka pomohla, proto je jiná než ty ostatní.
Pokud víte, jakým způsobem lze celý profil zrušit nebo vymazat recepty, budeme rádi za info. Hezký den. Tereza Rezková

PS: zrovna tato fotka ovšem byla skutečně jeho, není to náhodou tak, že Top recepty tam přidají své logo automaticky po nahrání fotky?

Vasikoo01: Ano a proto je tam logo Topreceptů jako autora :-D:-D. Svatá prostoto!

Dajda: Tato fotka je moje.

zizala: Zdá se, že komu není rady, tomu není pomoci. :no:

Raději žádnou fotku než cizí, prosím.

Tématické fráze:
recepty na pernik z kefiru

Suroviny:
mouka polohrubá, cukr, kakao, skořice, soda jedlá, vejce, olej, kefír

Přidat fotografie receptu