Suroviny
Porce: 4 porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 9 978 kJ / 2 385 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 51,84 g |
Tuky | 168,53 g |
Vláknina | 5,40 g |
Cholesterol | 786 mg |
Sodík | 480 mg |
Sůl | 1,74 g |
Sacharidy | 162,45 g |
Postup přípravy
Krok 1: V míse smícháme mouku, cukr, prášek do pečiva a sůl.
Krok 2: Bílky oddělíme od žloutků a ušleháme je do tuha.
Krok 3: K suchým přísadám přidáme olej, mléko, žloutky a šleháme, dokud není těsto na vafle hladké, potom přidáme ušlehané bílky.
Krok 4: Hotové těsto nalijeme po částech do nahřátého vaflovače a pečeme do zlatova.
Zveřejněno 15. 5. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Výborné belgické vafle
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vGJV
Moje poznámka
Výborné belgické vafle
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vGJV
Nejnovější recepty
Hovězí oháňka na mrkvi, pomeranči a Birellu v pomalém hrnci
Přidáno před 6 hodinami
Vajíčkový cottage salát
Přidáno před 10 hodinami
Palačinky v troubě
Přidáno před 12 hodinami
Vejce v pikantní rajčatové směsi
Přidáno před 13 hodinami
Koblížky z listového těsta plněné karamelovou šlehačkou
Přidáno před 13 hodinami
Velikonoční nádivka trochu dietnější
Přidáno před 14 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Úžasný tvarohový moučník ke kávě
Birdmann před 3 hodinami
Hrnková bublanina s ovocem a drobenkou
Ivulinek před 4 hodinami
Poctivá květáková polévka
boxerka69 před 4 hodinami
Kuřecí maso s rýží
kacalovaleona před 8 hodinami
Vláčný velikonoční mazanec
Květoš před 9 hodinami
Krémová kedlubnová polévka se sýrem
brtna před 10 hodinami
Jarní zeleninová polévka s vejci
PetraN98 před 10 hodinami
Křupavé zapečené brambory
Hanulka@ před 10 hodinami
Bramborový salát s fazolemi
TondaJ před 12 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
vejce,
mléko,
olej rostlinný,
cukr krupice,
prášek do pečiva,
sůl
Komentáře