Hrnkový koláč s tvarohem, povidly a drobenkou
Vynikající koláč ke kávě potěší každou návštěvu. Vyzkoušejte tento snadný recept na koláč s tvarohovou náplní, která voní po vanilce, a povidly. Koláč bohatě posypeme drobenkou a po upečení poprášíme moučkovým cukrem.
Suroviny pro 30 porcí
30porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 27 574 kJ / 6 590 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 139,24 g |
Tuky | 220,28 g |
Vláknina | 24,36 g |
Cholesterol | 1,32 g |
Sodík | 1,06 g |
Sůl | 2,45 g |
Sacharidy | 1 000,55 g |
Postup přípravy
Krok 1: Zapneme troubu na 170-180 ° C.
Krok 2: Z cukru odebereme 2 lžíce na drobenku a dáme je stranou. Do mísy dáme všechny suché suroviny a promícháme. Přilijeme olej, do hrnečku rozklepneme vejce a vidličkou prošleháme s trochou mléka, pak dolijeme do plna a přidáme do mísy. Vše dobře promícháme, nalijeme na plech vyložený pečicím papírem a stěrkou rozetřeme na celý plech.
Krok 3: Do mísy dáme tvaroh, přidáme cukry, pudinkový prášek a v mléce rozšlehané vejce. Promícháme a vlijeme po částech na těsto. Nalijeme pruhy, které lehce stěrkou roztáhneme po celém těstě.
Krok 4: Na tvarohovou náplň lžičkou poházíme povidla (příliš hustá povidla můžeme zředit rumem), nebo jakýkoli džem, můžeme dát i čerstvé, mražené nebo kompotované ovoce.
Krok 5: Na drobenku použijeme cukr, který jsme na začátku dali stranou, smícháme ho s ostatními surovinami a promneme, dokud se směs nezačne drobit.
Krok 6: Nakonec koláč posypeme drobenkou a dáme do předehřáté trouby na 175-180 °C upéct dorůžova, cca 30-40 minut (podle své trouby).
Krok 7: Při podávání lehce poprášíme moučkovým cukrem.
Zveřejněno 17. 5. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hrnkový koláč s tvarohem, povidly a drobenkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/J3KD
Moje poznámka
Hrnkový koláč s tvarohem, povidly a drobenkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/J3KD
Nejnovější recepty
Linecká srdíčka II
Přidáno před 12 hodinami
Rohlíčky s vůní skořice
Přidáno před 12 hodinami
Vepřová pečeně na minutku
Přidáno před 15 hodinami
Kolečka se slaným karamelem
Přidáno před 16 hodinami
Plněná vepřová svíčková v listovém těstě
Přidáno před 19 hodinami
Nugátové cukroví
Přidáno před 22 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Melania Trumpová se v jídle hlídá. Celý den má na talíři jen zeleninu a ovoce, nesnáší sushi, ale neodolá smaženému kuřeti
Vánoční trhy v Praze na Míráku lákají na pečená jablka v čokoládě, cukroví i andělské langoše za 140 Kč
Jak na ty nejlepší topinky? Základem je tvrdý chleba a správný tuk. Známe fígl, jak chleba správně nakrájet a čím ho ochutit
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Knedlík z domácí pekárny
Zelnak před 8 minutami
Kapustový prejt
magdalenka před 1 hodinou
Dvojctihodné koláčky
bartonik před 1 hodinou
Máslové raženky (bulky)
Wanilor před 3 hodinami
Tvarohovo-jablečný kynutý koláč
Iwana666 před 10 hodinami
Kakaové řezy s krémem a čokoládou
Chmelova před 13 hodinami
Dvoubarevný piškot s polevou
Chmelova před 13 hodinami
Ošatkový chléb
monyss před 15 hodinami
Tmavé lněné rohlíky s kyškou
lecho před 15 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
cukr krupice,
kypřící prášek do pečiva,
sůl,
vejce,
mléko,
olej,
tvaroh kostka,
cukr,
cukr vanilkový,
pudink vanilkový,
mléko,
vejce,
marmeláda,
mouka polohrubá,
cukr vanilkový,
máslo,
vejce,
povidla švestková,
cukr moučkový
Komentáře (14)