Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pomalu pečená krůtí stehna

Hodnocení receptu je 4,3 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Lenka Škulinová Lenka Škulinová

Snadný

Doba přípravy 150 min Doba přípravy: 150 min

150 min (150 min příprava)

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 393 kJ /
333 kcal
Bílkoviny4,00 g
Tuky34,00 g
Vláknina2,20 g
Cholesterol 28 mg
Sodík 676 mg
Sůl1,80 g
Sacharidy1,64 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso vykostíme a vyřežeme ty největší šlachy, z obou stran osolíme a okmínujeme. Na dno pekáčku dáme nakrájenou slaninu a snítky tymiánu, na ni položíme maso kůží nahoru a na ně přidáme ještě trochu tymiánu, podlijeme hrnkem vody. Krok 2: Přikryjeme pekáč a dáme do předehřáté trouby na 180°C. Asi po hodině můžeme maso podlít výpekem a přilít trochu vody a nechám maso dopéct do růžova/doměkka. Podávala jsem se špenátem a bezlepkovými bramborovými knedlíky. Krok 3: Jarní cibulku nakrájíme nadrobno, ředkvičku na tenké půlměsíčky a spolu se špenátem v kastrolu osmažíme na jemně nakrájené slanině.

Zveřejněno 23. 5. 2020

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pomalu pečená krůtí stehna

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/V3W9

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pomalu pečená krůtí stehna

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/V3W9

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
slanina, kmín mletý, sůl mořská, tymián čerstvý, voda, cibulka jarní, listy špenátové mražené, slanina, ředkvičky

Přidat fotografie receptu