Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pečená rajčata s krustou

Hodnocení receptu je 4,9 (20×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

zizala zizala

Snadný

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 857 kJ /
683 kcal
Bílkoviny27,02 g
Tuky27,21 g
Vláknina11,08 g
Cholesterol 30 mg
Sodík 1,24 g
Sůl3,01 g
Sacharidy78,10 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Omytá rajčata nakrájíme na silnější plátky. Bílé pečivo ustrouháme (strouhanka musí být vláčná, ze suché strouhanky by to nefungovalo). Bylinky a česnek nasekáme nadrobno, sýr nastrouháme najemno. V misce smícháme strouhanku, bylinky, česnek a sýr. Krok 2: Plátky rajčat osolíme a opepříme, položíme na plech a navršíme na ně ochucenou strouhanku. Přimáčkneme a pečeme v troubě vyhřáté na 180-200°C asi 15 minut. Ke konci můžete použít horkovzduch, aby se strouhanka opekla dočervena.

Podáváme s kouskem bílého pečiva a zeleninou.

Zveřejněno 26. 5. 2020

Poznámka autorky zizala

S dcerou nám to stačilo jako lehká večeře :)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečená rajčata s krustou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/B3pn

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečená rajčata s krustou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/B3pn

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

magdalenka: :-K

zizala: stručne a jasne: perfektné!

Eja57: :-K Děkuji. My máme tuhle strouhanku moc rádi, lze ji použít na houby, cukety, ryby i kuřecí maso.

:yes: není co dodat...

Suroviny:
rajče, bazalka čerstvá, petrželka hladkolistá, rohlík, parmazán, česnek, pepř

Přidat fotografie receptu