Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Špagety z jednoho hrnce

Hodnocení receptu je 4,6 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

MiskaKulicka MiskaKulicka

Snadný

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 964 kJ /
1 426 kcal
Bílkoviny133,33 g
Tuky23,67 g
Vláknina11,25 g
Cholesterol 400 mg
Sodík 341 mg
Sůl1,03 g
Sacharidy164,17 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Ve větším rozpáleném hrnci orestujeme maso, cca 5-10 minut a rozdrobíme ho na menší kousky. Krok 2: Přidáme rajčata, vývar, koření a rozmícháme. Vložíme špagety a ujistíme se, že jsou všechny ,,pod vodou."
Zakryjeme a vaříme na středním plameni asi 15 minut, dokud nebudou těstoviny al dente, tzv. na skus. Vypneme plamen a necháme ještě 10 minut dojít. Servírujeme s bazalkou a případně sýrem.

Zveřejněno 27. 5. 2020

Poznámka autorky MiskaKulicka

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Špagety z jednoho hrnce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/K3Bz

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Špagety z jednoho hrnce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/K3Bz

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

Eja57:
Když čtu ŠPAGETY, tak se mi vybaví autentická italská kuchyně, která je daleko střídmější než česko-italské hybridy:-) ale Taliáni obecně preferují kvalitu před kvantitou :yes:
Toto tady už od pohledu vypadá spíše na maso se špagetami a někteří bychom k tomu ulamovali ciabattu :-8 je ale věcí každého čím se saturuje, že :-(
Co mě ale dostalo, je ten postup...
Pokud tady bude něco al dente, pak to bude asi to maso ;-)

Eja57: konzervu rajčat můžete použít libovolnou, já pouze doporučuji, kterou konkrétně používám já ;-)

No, 250g špaget SUCHÉ váhy a 500g masa...proč ne...
Recept uvádí konzervu rajčat určité značky už ochucenou a tím trochu postrádá smysl....ne každý poběží do Lidlu...
Vaření těstovin s omáčkou all in one je teď zřejmě hit, Mika tady má taky podobné recepty....
Já jen moc nechápu, asi nemám tak velký kastrol/hlubokou pánev, jak tam vložím SUCHÉ špagety vcelku....teď jsem to šla poměřit a fakt bych je musela zlomit...ale to je detail....

casino: Sto lidí, sto chutí. Poměr masa vůči těstovinám je naprosto úměrný dle mého názoru a našich chutí. A co se vám nelíbí na postupu? Nikdo Vás přece nenutí recept zkoušet. Uvařte si podle sebe a nehaňte něco, co jste nezkusil 8-(

500 g mletého hovězího masa, 250 g špaget
No, pominu-li, že se mi z postupu nedělá dobře, :-O pak nepoměr maso : špagety přehlédnouti nelze, že ;-)

Suroviny:
maso hovězí mleté, rajče, těstoviny špagety, vývar, koření na špagety, pepř, bazalka čerstvá

Přidat fotografie receptu