Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuře na nových bramborách

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Keraj60

Snadný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 90 min

90 min (90 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie287 kJ /
69 kcal
Bílkoviny1,96 g
Tuky0,34 g
Vláknina8,40 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 11 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy12,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Naporcujeme, omyjeme a osušíme kuře, osolíme, opepříme a pokapeme olejem, necháme 20 minut marinovat. Krok 2: Omyjeme, nakrájíme brambory a propláchneme ve studené vodě (vyplaví se tím škrob), osušíme a rozprostřeme na plech pokrytý pečícím papírem. Nakrájíme cibuli na půlměsíčky a rozmístíme mezi brambory. Osolíme, opepříme, posypeme drceným kmínem, rozmarýnem a tymiánem. Pokapeme olejem. Krok 3: Porce kuřete položíme na brambory kůží dolů a nezakryté dáme péct do vyhřáté trouby na 200 stupňů. Přepneme na turbo 190 stupňů. Po 40 minutách plech vytáhneme, promícháme brambory a porce kuřete otočíme kůží nahoru. Pečeme ještě cca 30 minut. Krok 4: Ozdobíme zelenou petrželkou.
Podáváme nejlépe s hlávkovým salátem.

Zveřejněno 30. 5. 2020

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuře na nových bramborách

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/7PzG

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuře na nových bramborách

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/7PzG

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

Taky tak peču..výborné to je.:yes: Přidala jsem s dovolením foto..:-K

yanull: Ano, to je pravda, ale čím méně povrchového škrobu, tím víc nám brambory "zhnědnou", když je nakrájené promícháte ve vodě, slijete úplně bílou tekutinu...:-)

Novým bramborám stačí mnohem méně času, pekla bych nejdřív kuře a pak teprve přidala brambory na 15-20 minut. Čím déle se pečou, tím víc ztrácejí vitamínu C.

Já bych jen dodala, že rané brambory příliš škrobu nemají.

Jako vstup na TOPky:yes: já z těchto směsí "vše v jednom pekáči" nejradši ty brambůrky, a tyhle nové jsou vůbec nejlepší

Suroviny:
kuře, brambory rané, cibule, olej, pepř, sůl, kmín drcený, tymián, rozmarýn, petrželka zelená

Přidat fotografie receptu