Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pesto ze zeleného chřestu

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

maris maris

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 816 kJ /
1 151 kcal
Bílkoviny28,00 g
Tuky110,75 g
Vláknina10,00 g
Cholesterol 48 mg
Sodík 990 mg
Sůl2,50 g
Sacharidy8,05 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Chřest očistíme, odstraníme konce a nakrájíme na drobné kousky.
Sýr nastrouháme. Krok 2: Do nádoby sekáčku vložíme chřest, sýr, hrst mandlí a rozmixujeme.
Ochutíme solí, citronovou šťávou a pepřem. Opatrně přilijeme olivový olej, množství podle potřeby. Jestliže použijeme pesto na těstoviny, můžeme přidat víc, ale pesto je výborné i na topinkách a potom je lepší nechat jeho konsistenci hustší.

Zveřejněno 31. 5. 2020

Poznámka autorky maris

Chřest pro tuto přípravu musí být čerstvý a křehký.

Místo mandlí můžeme použít např. vlašské ořechy, piniové apod. Mně k jemnému chřestu přišly mandle jako dobrá volba.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pesto ze zeleného chřestu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yLOz

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pesto ze zeleného chřestu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yLOz

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
chřest zelený, mandle, parmazán, šťáva citronová, pepř bílý mletý, sůl, olej olivový

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu