Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pečené jehněčí na tymiánu

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Lenka Škulinová Lenka Škulinová

Snadný

Doba přípravy 150 min Doba přípravy: 150 min

150 min (150 min příprava)

Suroviny

Porce: 3-4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 759 kJ /
898 kcal
Bílkoviny6,92 g
Tuky84,18 g
Vláknina4,28 g
Cholesterol 70 mg
Sodík 1,61 g
Sůl4,00 g
Sacharidy26,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso vykostíme, slaninu nakrájíme na tenké plátky. Brambory oloupeme, rozčtvrtíme, omyjeme. Česnek oloupeme a rozkrojíme na čtyři kousky. Krok 2: Do pečící mísy dáme slaninu, česnek, brambory, z obou stran trochu osolené a okmínované vykostěné maso. Přidáme snítky tymiánu, bobkový list, nové koření a podlijeme vodou. Přiklopíme a necháme péct v předehřáté troubě na 180°C asi  hodinu a půl. Krok 3: Maso podlijeme výpekem, případně přidáme trochu vody a dopečeme cca půl hodiny, dokud není maso měkké.

Zveřejněno 1. 6. 2020

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečené jehněčí na tymiánu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/X8A8

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečené jehněčí na tymiánu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/X8A8

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

magdalenka: V tomto s tebou súhlasím, skutočne sú niektoré recepty dosť nejasne napísané, hlavne pre tých, ktorí ešte nemajú veľa skúseností s varením. Len tu ide o gramáž, preto som sa ozvala. ;-)

tejaja: debata je zbytočná, lebo autorka nereaguje zo zásady. Je to o spôsobe písania receptov. Prečo napr. ty napíšeš presne a jasne všetko v postupe u svojich receptov? Niektorí autori kašlú na to, hlavne, aby bol recept zverejnený. (Teraz nehovorím o náhodných preklepoch, alebo omyloch, to sa stáva.)

Mám aj ja niekoľko receptov, kde ide skutočne tenučký plátoček slaniny a ani o gram viac. A cesnak...no, ono je ťažko napísať k rôznym veľkostiam strúčikov počty.
Aj tej slaniny aj cesnaku si predsa každý môže podľa chuti pridať alebo ubrať. To by sme takto mohli pokračovať o tymiáne (nie je snítka ako snítka), ani bobkové listy nie sú rovnako veľké...podľa mňa zbytočná debata.;-)

"10 g chalupářskě slaniny"
Ale no tak, dámy, někam zdrhla jedna nula... :-)
Inu, stane se...
No a navíc není zcela jisto, zda to autorka nemyslela skutečně tak jak stálo psáno, že :-K

Raději 10 g slaniny na jednu jehněčí kýtu, než 3/4 kila špeku a másla na jednoho králíka, jak se tu objevilo nedávno. Člověk nemusí zrovna držet přísnou dietu bez tuku, aby nemiloval pohled na taliř, na němž jídlo plave v tuku. ;-) Ale máte pravdu, tady je i těch brambor a česneku, který vždycky nemusí mít stroužky velikosti menší cibule, trochu málo.

:-Kno, holky, myslím, že jste tomu daly na pr..el, soudě podle jiných receptů autorky:-D:-D:-D Myslím, že jí vydrží 10 dkg slaniny na měsíc vaření.:-D Ale vážně, nechci nikoho urazit. Domnívám se, že má autorka docela přísnou dietu bez tuků:-K:-K

ivulinka: To je fajn, alespoň nebudu vypadat divně..;-)

mika59: opravila jsem na 100 g slaniny, snad se autorka nebude zlobit;-)

10 g slaniny? Asi chybička na jednu kýtu...

Suroviny:
slanina, brambory, sůl, kmín celý, bobkový list, koření nové koření, tymián čerstvý, česnek, voda

Přidat fotografie receptu