Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pečená krůtí stehna

Hodnocení receptu je 4,5 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Lenka Škulinová Lenka Škulinová

Snadný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 120 min

120 min (120 min příprava)

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie322 kJ /
77 kcal
Bílkoviny0,35 g
Tuky8,40 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 7 mg
Sodík 161 mg
Sůl0,40 g
Sacharidy0,01 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso vykostíme, slaninu nakrájíme na tenké plátky. Do hluboké pánve položíme slaninu (můžeme dát samozřejmě více - pro vlastní chuť), 3 snítky tymiánu, vykostěné maso (z obou stran trochu osolené, okmínované) a přidáme zbylé snítky tymiánu. Podlijeme vodou, přiklopíme a necháme péct v předehřáté troubě na 180°C asi hodinu a půl, dokud není maso měkké. Krok 2: Během pečení můžeme maso podlít výpekem, či přidat trochu vody pro vytvoření více šťávy, pokud se rychleji vypařuje. podávala jsem s knedlíkem a kyselým zelím.

Zveřejněno 2. 6. 2020

Poznámka autorky Lenka Škulinová

Recept je postavený na dietě na slinivku, tedy bez oleje a jen s mírným obsahem tuku slaniny. Kmín je proto lepší mírně nadrtit.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečená krůtí stehna

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4MDg

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečená krůtí stehna

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4MDg

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

MamlajdaD: :-K:-K:-K:yes:

MajaV: Já jsem tvojí snahu o dietnost pochopila, jen doufám, že ti, kdo musí držet tuhle nepříjemnou dietu znají své možnosti a použijí recept pro sebe jen jako vodítko a pro členy rodiny jako celkově použitelný recept pro všechny. :-8 Jen jsem tím chtěla říct svojí představu o receptech Lenky Škulinové, ale tím netvrdím, že musím mít pravdu, ;-) Jde fakt jen o mojí představu. Ale některé recepty jsou podle mne pěknně upravené, docela se mi líbí. Ahojky a přeji pěkný večer! :-K:-K:-K

MamlajdaD: Autorka má doslova napsáno, že recept je postaven na dietě na slinivku, proto jsem reagovala, že tento recept na slinivkovou dietu takto upravený vhodný není. O fotografii tady nikdo nemluvil. Jinak tě taky velmi zdravím :-K

MajaV: Dajda: Děvčata, myslím si, že kdyby tady autorka přidala fotku toho, co si sama dietně dá na talíř, tak by se to asi nikomu moc nelíbilo. Zřejmě vaří i pro dalšího člena rodiny a fotky nedietního talíře pro něj přidává sem. Alespoň já si to tak vysvětluji. :-8 Obě vás zdravím! :-K:-K:-K

MajaV: Máte naprostou pravdu, slinivková dieta je přísnější než žlučníková a je postavená na absolutním odtučnění. Pokud tuk, tak jen kousek másla do hotového jídla. Nemůže tam být ani kmín ani tymián, protože jde o drobné tvrdší kousky, a kyselé zelí už vůbec ne! ;-)

No, upřímně, na slinivkovou dietu bych tam tu slaninu (byť v malém množství) nedávala vůbec. Krůtí stehno je výborné upéct jen se solí a kmínem a tuku je spousta také už v té kůži, tak tu bych klidně i před pečením sloupla. Když už teda mám omezit tuky.

Lenka Škulinová: Moc pekně to na talíři vypadá, recept je dobře popsaný a moc si cením té vysvětlující poznámky o malém použití tuku. :yes::-K Prosím, pište to do poznámky vždycky, užiatelé si to nemusí, v tom množství receptů zde, pamatovat. ;-) Zdravím! :-K:-K:-K

Suroviny:
kost, slanina, sůl, kmín celý, tymián čerstvý, voda

Přidat fotografie receptu