Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dieta č. 4 (beztučná, žlučníková, FIT, bez mléka, bez cukru, bez mouky) Ovesné palačinky

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

michelle76 michelle76

Náročný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 40 min

40 min (40 min příprava)

Suroviny

Porce: 3-4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 988 kJ /
953 kcal
Bílkoviny33,43 g
Tuky20,31 g
Vláknina19,88 g
Cholesterol 259 mg
Sodík 911 mg
Sůl2,21 g
Sacharidy149,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do vhodné nádoby vložíme suché vločky, zalijeme horkou vodou, přidáme čekankový sirup a špetku soli, necháme cca 20 minut nasáknout vodu do vloček. Tento základ lze udělat i den předem. Vložíme vše do mixéru a řádně rozmixujeme. Lze mixovat i v některém z typů smootie makeru a nebo ponorným mixérem. Musí vzniknout hustá, palačinková hmota bez drcků. Do této hmoty vklepneme vajíčko a znovu mixujeme. Těsto musí být táhlé jako na klasické palačinky, pokud se zdá hutné, přilijeme vodu a znovu mixujeme. Krok 2: "Smažíme" na pánvi s nepřilnavým povrchem (teflon, kamenina, jiný nepřilnavý povrch) bez tuku!!! Nevymašťujeme ani máslem. Smažíme opravdu na suché pánvi. Na pánev lijeme těsto jak jsme zvyklí, dokonce se dělají i bubliny, i když tam není špetka kypřidla. Palačinkám se musí nechat zespodu pořádně zhnědnout okraj, pokud to uspěcháte, budou se vám palačinky trhat, nebudou dodělané a nebo se budou lepit na obracečku. Chce to trpělivost a vyzkoušet. Krok 3: Z této dávky těsta byste jich měli udělat minimálně 10 o velikosti 15 cm (menší pánev). Pokud necháte těsto déle stát (hodinu a víc), dost zhoustne, zředit lze opět vodou. Kdo může, tak místo vody lze dát mléko, místo čekankového sirupu cukr, popřípadě 1:1.

Zveřejněno 3. 6. 2020

Poznámka autorky michelle76

Tyto palačinky jsem si vymyslela z důvodu, že jsem po operaci žlučníku a nemohu nic smaženého v oleji a čím méně tuku, tím lépe, ale bohužel mlsná mě honí a já zkouším, co mohu a co ne. Dieta č. 4 (obecně braná jako "žlučníková") s normálními recepty pro normální strávníky se na internetu skoro nevyskytuje, taktéž FIT recepty jsou přebujelé přísadami a postupy, které člověk ani nezná. A protože se mi ke "žlučajzu" navíc přidala i redukční dieta a vznikly mi nové alergie na potraviny, tak si myslím, že tento základní recept na palačinky bude úplně super pro hodně skupin lidiček. :-)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dieta č. 4 (beztučná, žlučníková, FIT, bez mléka, bez cukru, bez mouky) Ovesné palačinky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gmGZ

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dieta č. 4 (beztučná, žlučníková, FIT, bez mléka, bez cukru, bez mouky) Ovesné palačinky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gmGZ

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Vlasta09: Vyzkoušeno nemám, ale určitě. Stejně jako jdou klasické palačinky z hladké mouky udělat na slano. Jen přidáte víc soli a uberete na sladidle (cukr, čekankový sirup). Toto je základní recept, záleží i na vločkách a jejich nasátí a na tom, jak si je kdo ochutí. :-8

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat ,zda je možno udělat tyto palačinky i na slano? Děkuji za odpověď:yes:

Suroviny:
vločky ovesné, voda, sirup, sůl, vejce

Přidat fotografie receptu