Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Konfitovaný bůček

Hodnocení receptu je 4,9 (23×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mika59 mika59

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie27 901 kJ /
6 669 kcal
Bílkoviny106,56 g
Tuky688,20 g
Vláknina5,39 g
Cholesterol 749 mg
Sodík 406 mg
Sůl0,65 g
Sacharidy11,55 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Den předem svaříme vodu se solí a necháme vychladnout. Bůček nakrájíme na větší kostky a naložíme do nálevu na 24 hodin. Před pečením maso opláchneme čistou vodou a osušíme. Krok 2: Připravíme pekáček s poklicí. Bůček promícháme s nakrájeným česnekem a kmínem. Uložíme do pekáčku, přidáme rozmarýn a zalijeme sádlem tak, aby bylo vše zalité. Krok 3: Přiklopený pekáček dáme do předehřáté trouby na 120 st. Pečeme 4-5 hodin do úplného změknutí. Poté opatrně slijeme sádlo a necháme ho v pekáčku jen tak do poloviny masa. Krok 4: Troubu zesílíme na 230 st. a dopečeme dozlatova, můžeme poprášit mletou paprikou. Maso přeléváme výpekem. Upečené maso podáváme se špenátem nebo se zelím a knedlíky.

Zveřejněno 4. 6. 2020

Poznámka autorky mika59

Zbylé sádlo necháme ztuhnout a uložíme do lednice. Použijeme jej do zelí, pod maso nebo třeba na namazání chleba, sypaný cibulí.

Odkaz na knedlíky a špenát je tady....https://www.toprecepty.cz/recept/59208-spenat-se-z...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Konfitovaný bůček

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xKBz

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Konfitovaný bůček

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xKBz

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (15)

tara23: Děkuji, mám radost:-K:-K

Dnes k obědu a neskutečná dobrota. kvůli dětem jsem k bůčku přihodila plecko a oběd neměl chybu<3:-K

Uvaril som, výborný recept, ďakujem zaň! Pridávam foto. :yes:

:yes::yes::yes:krásný recept i prezentace :-K s vodou souhlasím, také jsme kdysi dělali zabíjačky

stoudman: však jsem výsledek pochválila a vděčně konstatovala inspiraci :-):-)

Hospodyně , myslím,že si to každý dělá podle svého,jak je zvyklý a jak mu to chutná,ale uznejte,že to na fotce vypadá úžasně a určitě to bude vynikající.

rihana: Tady je recept, chtěla jsem ho dát do poznámky, ale později už to nešlo..https://www.toprecepty.cz/recept/59208-spenat-se-z...

mika59: a to jako usmažíte na másle cibulku a přidáte ji do těsta na knedlíky? Tak to je mi novinka, ale musít to být fakt dobrý, hlavně k bůčku, který miluju.

hospodyne: No taky ji vždy nedávám, ale je fakt, že udělá chuť..chápu, že každý to nemusí a zrovna k tomu špenátu nám chutnala..;-):-K

mika59: co mě ale upoutalo, je cibulka v knedlících.Už jsem ji tam velice dlouho nedala, přitom ji mám moc ráda. Jenže mám trošku kříž - co chutná polovině rodiny, druhá nemusí. A tak mnohé půlím. Zítra bude každý knedlík jiný, už se fakt těším:-D

mika59: Ten recept je moc pěkný, ať už se maso připraví podle tebe, nebo podle hospodyně. Na fotku se ani nemůžu koukat, jak se mi sbíhají sliny! :yes::-D Miluji taková jídla (ale neměla bych, no když se pan doktor nedívá, tak někdy hřeším, až se hory zelenají) :-D:-D Fakt moc pěkné a jedlé! :yes: Zdravím! :-K:-K:-K

hospodyne: Děkuji. ;-) .už tady mám recept na kuře takhle podobně marinované a bylo moc dobré..:-K

mika59: já to zas tak nehaním, jen mi to přišlo zbytečné. Když se konfitují jiná masa, také se předem nenamáčí. Ale výsledek máte moc hezký:-K:yes:

hospodyne: No já si zase myslím a není to z mé hlavy, že i do marinády se přidává voda. Při nasolení bez vody spíše pustí šťávu, která by v sádle zase nedělala dobrotu. Je to jen jiný způsob.. Ale nikomu to nenutím...maso bylo akorát slané a šťavnaté..tohle není na uzení..A zabíjení prasat a nakládání masa máme za sebou taky hafo..

:-Kjaká výhoda vyplyne z toho, že nechám bůček vymáčet v osolené vodě? Podle mých zkušeností stačí maso prosolit do uzavřené nádoby v chladu, tedy nejlépe v lednici. A může se tak nechat i řadu dní, tím lépe.
Podotýkám, že zabíjíme několikrát ročně z vlastního chovu, tak myslím, že nejsem za móóc chytrou:-)

Suroviny:
bůček, česnek, sádlo, rozmarýn, kmín drcený, voda

Přidat fotografie receptu