Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Perníčky - měkké bez čekání

Perníčky neodmyslitelně patří k vánočnímu období. Tradiční receptura si žádá pečení s dostatečným předstihem, aby perníčky stihly změknout. S tímto receptem ale budou perníčky měkké ihned.

Hodnocení receptu je 4,8 (105×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

janaka janaka

Snadný

Doba přípravy 98 min Doba přípravy: 90 min Doba tepelné úpravy: 8 min bez doby odležení těsta

98 min (90 min příprava + 8 min tepelná úprava, bez doby odležení těsta)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie24 213 kJ /
5 787 kcal
Bílkoviny128,79 g
Tuky143,48 g
Vláknina40,90 g
Cholesterol 777 mg
Sodík 5,47 g
Sůl1,08 g
Sacharidy974,69 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z uvedených surovin vypracujeme těsto, které necháme v lednici odležet do druhého dne. Krok 2: Těsto vyválíme, vykrajujeme z něj různé tvary, které ukládáme na plech vyložený papírem na pečení. Krok 3: Vložíme do trouby předehřáté na 180 °C a pečeme zhruba 8 minut, abychom je nevysušili a perníčky neztvrdly. Krok 4: Po vytažení z trouby můžeme perníčky potírat rozšlehaným bílkem, aby se leskly. Krok 5: Můžeme je zdobit bílkovou polevou nebo slepovat marmeládou či krémem a polévat čokoládou.

TIP: Jak snadno vytvořit dřevěný dekor na perníčcích

Zveřejněno 27. 7. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Perníčky - měkké bez čekání

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kZ8K

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Perníčky - měkké bez čekání

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kZ8K

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (105)

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

S těstem se krásně pracuje, nelepí se, mouky na podsypání jsem použila minimálně. Perníčky jsou krásně měkké. Pekla jsem na 180 jen 5 minut.

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Super měkké a dobré!

Skvělý recept na skvělé perníčky

Super recept! vždy sa mi s cestom na medovniky pracovalo strašne ťažko ale s týmto cestom sa pracovalo naozaj dobre. :-8
Posielam aj male odporúčanie, kde kupite velmi pekne vykrajovatka, určite potešia najmä tých najmenších :-8
- www.kinekus.sk/katalog/product/38470-Vykrajovatka-sada-12kszvieratka/

"Perníčky - měkké bez čekání"
Dnes upečeny 4 plechy perníčků
Zkrátím to
Pokud budete péci déle než 7 minut tak si na nich bez čekání tak akorát vylámete zuby ;-)

Dnes připravena celá jedna dávka
Z části upečen jeden plech, zbytek těsta je v lednici na zítra
***
V poslední době peču perníčky 3x do měsíce...
Neustále ve mně sílí přesvědčení, že větší vliv než složení těsta má na měkkost vzájemná kombinace TLOUŠŤKY korpusů, TEPLOTA pečení, DÉLKA pečení a ZPŮSOB skladování.
Ze stejného těsta dokážu perníčky měkké tak akorát, ale také tvrdé jako japonské vrhací hvězdice...:-D

Jsou výborné. Fotku radši nepridam, neb děti trvaly na pečení hned a špatně se mi valelo těsto :-D ale chuťově luxus

Vynikající perníčky <3 dovolila jsem si přidat 3 fotografie.. Děkuji..

děkuji za skvělý recept!!! Perníčky jsem párkrát zkoušela, ale nikdy nebyl výsledek moc chutný...tohle je jiné kafe. Opravdu je důležité nepřešvihnout čas pečení. :yes::yes::yes:

Skvělé perníčky. Včera jsem upekla, dnes nazdobila a asi u jedné dávky nezůstane :-). Děkuji za recept a přeji krásný advent.

Zkoušel je, prosím, někdo už dříve? Zůstanou měkké i za 2-3 týdny? Nebo jsou měkké jen chvíli po upečení?

Perníčky jsou vynikající , děkuji za recept:-KDnes jsem pekla,s těstem se výborně pracovalo,jen jsem Heru vyměnila za máslo a kakaa dala jen jednu lžíci .Výborné:yes:Přidávám fotografii.

Tak tohle jsou ty nejlepší pernicky co jsem kdy delala. Jednoducha priprava, suprove se pracuje s testem, a chutnají vyborne. Za me super!!!
:yes:

Tak perníčky vyzkoušeny, nechávala jsem silnější plát ať nejsou tak tenké a jsou perfektní. I dnes druhý den jsou stále měkké. TAkže mohu vřele doporučit. Dělala jsem z poloviční dávky (pro jistotu kdyby se zkazili) a jsou z toho dva 3 plechy. A možná jsme mohla udělat z celé dávky <3:yes:

:yes::-K jedním slovem super:yes:

Dobrý večer. Nechal jsem se inspirovat. A upekl perníčky. Asi jsem,ale někde udělal chybu? Jsou dobré,ale na vrchu mi popraskali :( Poradí mi někdo kde jsem udělal chybu?

tatamama: Neměl jste náhodou ohřátý med ? Mě se to stalo taky ! Měla jsem cukernatý med a ohřála ho na sporáku a pak přidala k těstu ještě teplý.

tak jsem je právě dopekla a jsou super
:yes:

Zkusila jsem je poprvé. No je to mňamka a pracovalo se s těstem moc dobře, vnučce chutnají a dceři se povedly taky. Dokonce si recept brala i její kamarádka, takže už jiné dělat nebudeme<3

Jedním slovem - HNUS - těsto se trhalo - i když jsem ho nechala v lednici odležet a vypracovala - chuťově taky nic moc.... nejhorší perníčky co jsem kdy udělala...... :-//

Soňa: Ne, že bych se chtěl dotknout vašeho kuchařského umu, ale já jej dělal jen s tím rozdílem, že jsem místo hery dal máslo a namísto sody prášek do pečiva a s těstem se pracovalo krásně, bylo vláčné a vůbec se netrhalo :) Takže u vás je to buďto rukama a nebo máte na hovno váhu :D Malá technická rada, zkuste použít silikonový vál, na ten se to lepit nebude :) Chutově jsou dobré před chvílí jsem je dopékal a už jsou i měkké :)

Min kakaa je z toho tak pět plechu mě by stačila polovina dávky jinak dobrý :-)

:yes:

Pekla jsem s dcerami a byly báječný, opravdu měkké po celou dobu a za 5 dní už nebyly :). :yes:

Jana.Vaculinova@seznam.cz:Hezký den. Ptáte se tady, zda se musí nechat u tohoto receptu perníčkové těsto do druhého dne v lednici odležet. Nebyla tu žádná odpověď. A proto se ptám Vás,jestli jste těsto nechávala odležet nebo jestli jste pekla hned a jak to dopadlo. Jsem teď natěšená na pečení, nechce se mi čekat do zítra. Díky za odpověď

IvuškaÍf: Dobrý den,chci se zeptat kolik kousku zhruba je z tohoto receptu?Děkuji

Zobrazit starší odpověď

Hezký den.Chci se pustit do perníčků, ale nejradši bych je dělala hned, tedy pekla. Je důležité to odležení do druhého dne? Už tu byl takový dotaz, ale žádná odpověď. Prosím, odpovězte mi. Dík.

Paráda, mám lepší perníčky než moje tchyně :-D ale pšttt... fakt jsou povedeny, jak bude příležitost tak je udělám znovu. .Děkuji za recept :-D:yes:

Dopečeno, dozdobeno, a příští rok už budu péct jen tyto. Každý rok jsem pořád zkoušela nové a nové, vždycky byly tak nějak průměrné..
Těsto super, válení a vykrajování super....chuť perfektní :yes::yes::yes::yes:

udělám z těchto perníků i domeček/chaloupku? Není perník až moc měkký?

S dovolením přidám foto pro inspiraci :-)

Musím Vám moooc poděkovat za tento recept. Peču perníky pár let, ale toto je nejlepší těsto. Už nebudu dělat jiné. Super :yes::yes::yes:;-)

Asi mám jinou troubu, ale mě stačily jen 4 minut....jinak je recept parádní, perníčky jsou opravdu křehké po upečení....budu je péct znovu:-)):-p

Tématické fráze:
perničky recept, mekke pernicky, recept na perníčky, perníčky, perníčky měkké, recept na měkké perníčky, křehké perníčky, recept perničky, perníčky hned měkké, čím pomazat perníčky, mekke pernicky recept, koření do perníčků, měkké vánoční perníčky, recept na perníčky hned měkké, těsto na perníčky hned měkké, jak změknou perníčky, recept perníčky měkké, perníčky bez sody, perníky měkké, luxusní perníčky

Suroviny:
mouka hladká, cukr moučkový, med, tuk hera, vejce, kakao, koření do perníku, skořice, soda jedlá, bílek, poleva bílková, marmeláda, krém, čokoláda

Přidat fotografie receptu