Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jahodový třímlékový koláč - Tres leches

Hodnocení receptu je 4,2 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

dvevtroube dvevtroube

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 438 kJ /
2 256 kcal
Bílkoviny48,43 g
Tuky103,34 g
Vláknina6,80 g
Cholesterol 290 mg
Sodík 1,40 g
Sůl3,49 g
Sacharidy279,63 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do mísy od robota nalijte bílky, šťávu z půlky citronu a vše vyšlehejte do pěny. Postupně přisypávejte cukr a přidejte marmeládu. Marmeláda by měla být hladká a bez semínek. Do sněhu kápněte trochu červeného barviva a přidejte lžičku vanilkového extraktu. Sníh vyšlehejte dotuha. Krok 2: V jiné míse smíchejte mléko, máslo a lžičku vanilkového extraktu. Krok 3: K hladké mouce přisypte prášek do pečiva a sůl. Suchou směs prosejte do mléčně směsi a důkladně promíchejte. Opět přidejte trochu červeného barviva a promíchejte. Krok 4: Do mléčné směsi s moukou přidejte trochu sněhu a opatrně ho vmíchejte. Tuto směs poté vlijte ke zbylému sněhu a opatrně převalováním vše spojte. Krok 5: Těsto vlijte do vymazaného, vysypaného a pečicím papírem vyloženého plechu. Čím bude plech menší, tím bude korpus vyšší. Použila jsem plech o velikosti 25x21 cm. Plech vložte do trouby předehřáté na 160°C a korpus pečte 35 minut nebo do doby, dokud nebude špejle suchá. Krok 6: Po upečení nechte korpus krátce vychladnout a následně ho propíchejte špejlí. Korpus přendejte na mřížku, stáhněte z něj pečící papír a nechte ho zcela vychladnout. Krok 7: Formu opět vyložte použitým papírem a vraťte do ní vychladlý korpus. Krok 8: Dále připravíme jahodové mléko. Do mísy nalijte mléko, podle chuti přidejte jahodovou marmeládu, lžičku vanilkového extraktu a vše promíchejte. Přilijte smetanu ke šlehání, neslazené kondenzované mléko, vše promíchejte a mléčnou směs nalijte na připravený korpus. Plech můžete zakrýt potravinovou folií a uložte ho na 1 hodinu do lednice. Krok 9: Dále připravte šlehačku. Do mísy vlijte smetanu a začněte šlehat. V průběhu šlehání přidejte marmeládu a šlehačku vyšlehejte dotuha. Krok 10: Na korpus naneste šlehačku a rozetřete ji. Kraje koláče jsem ještě odřízla, aby byl zarovnaný. Koláč můžete dozdobit jahodami.

Zveřejněno 8. 6. 2020

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jahodový třímlékový koláč - Tres leches

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pyPX

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jahodový třímlékový koláč - Tres leches

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pyPX

Marie

Komentáře (5)

Piskotovy korpus . Neslazene mléko, kondenzovane mléko, šlehačka a jahody nebo třeba čokoláda a to se rozmicha a polije se tím korpus předem “rozpichany” .

Ivanaydeavean: U nas v Hradci ho peceme takto a na spoustu jinych zpusobu :-). Napiste mi originalni recept, rada ho vyzkousim :-)

Místo neslazeneho mléka se tam dává slazene nebolí kondenzované mléko. Žijí v Peru a tento dezert pochází tady z latinské Ameriky a v žádném případě se nedává barvivo či marmeláda ale přírodní jahody

Suroviny:
mouka hladká, mléko, jahodová marmeláda, máslo, cukr krupice, bílek, extrakt vanilkový, prášek do pečiva, sůl, šťáva citronová, potravinářské barvivo červené, mléko, smetana ke šlehání, mléko kondenzované neslazené, extrakt vanilkový, jahodová marmeláda, smetana, jahodová marmeláda

Přidat fotografie receptu