Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Krůtí játra na jablku

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 566 kJ /
1 808 kcal
Bílkoviny90,60 g
Tuky139,87 g
Vláknina8,14 g
Cholesterol 2,07 g
Sodík 2,76 g
Sůl6,84 g
Sacharidy45,04 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Játra opláchneme, očistíme a ve spoji rozkrojíme.
Slaninu nakrájíme na nudličky, česnek na tenké plátky, cibuli na tenké půlměsíčky a jablko na drobné kostičky. Krok 2: Do pánve na rozehřáté máslo dáme orestovat slaninu. Když začne růžovět, přidáme česnek a cibuli a restujeme 5 minut. Krok 3: Poté přidáme játra, promícháme a necháme zatáhnout. Přidáme dětskou výživu, jablko, šťávu a okořeníme granulovaným česnekem, pepřem a solí. Pod pokličkou slabým varem dusíme 10 minut. Krok 4: Podle potřeby dochutíme a na talíři dozdobíme. Na přílohu se hodí smažené hranolky nebo čerstvé pečivo.

Zveřejněno 12. 6. 2020

Poznámka autorky Anna Kocikova

Játra jsem solila hned na začátku a jablko jsem neloupala. Místo Gazdovské můžete použít i anglickou slaninu nebo uzený česnekový bok.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krůtí játra na jablku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1JPG

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krůtí játra na jablku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1JPG

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
játra krůtí, slanina gazdovská, šťáva jablečná, máslo, cibule, česnek, česnek granulovaný, pepř mletý, sůl, jablko, petržel

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu