Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Steak de Grande

Maso plemene Wagyu produkovaného původně v japonském Kóbe se vyznačuje nejvýraznějším mramorováním, velmi intenzivní chutí a je nejdražším hovězím masem na světě. Proto je potřeba jeho úpravě věnovat zvláštní pozornost.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Pasha Pasha

Snadný

Doba přípravy 10 min Doba přípravy: 6 min Doba tepelné úpravy: 4 min

10 min (6 min příprava + 4 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 porce

1porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Hovězí maso "Wagyu" nebo "Gourmet" či jiná další luxusní masa z japonského býčka naporcujeme na kostky jako na obrázku. Krok 2: Předehřejeme pánev. Na rozehřátou pánev naneseme dostatek sádla. Krok 3: Na pánvi maso děláme z každé strany 1 až 2 minuty. Maso by se mělo jen mírně zatáhnout, mělo by být raw až rare. Krok 4: Můžeme podávat s orestovanou zeleninou z pánve či zcela samotné.

TIP: Z jakého masa se dělají steaky

Zveřejněno 12. 6. 2020

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Steak de Grande

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2KQW

Další recepty

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Steak de Grande

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2KQW

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

Pasha: Proc maso delas na sadle, je vele tucne samo osobe a v zadnem pripade uz dalsi tuk nepotrebuje :-O
Tez nazev receptu je jaksi bez vyznamu, lepe receno - co tim chtel basnik rici:-?

Tak výška by měla být tak kolem 5 centimetrů. Ostatní rozměry už jsou na vás, tak aby vám to padlo jako 1 porce. Recept zkopírováný nemám, to maso je drahé, já ho dostal jako dárek, také bych si ho jinak nemohl dovolit. Fotky hotového pokrmu mám a dodám je jen co je najdu. Dělal jsem to před delší dobou, jen jsem odkládá přidání receptu, ale chtěl jsem se s vámi podělit o tuhle dobrotu.

jan.alois: :-D:-D:-D:-D:-K:yes:

Mám vsazený euro jackpot. Tak se modlete . A třeba si dáme Wagyu cca 5- 7 litrů za kilčo. Pozvu Eja 57 ,ivulinka,bofinka,a casino a dáme si opečený tuk sem tam s kousky masa. :-D

casino: no tohle vypadá na hodně dobré využití tintili:yes:

Pro ffšechny případy jsem si uložil totok: https://www.stejkshop.cz/obchod/ribeye/wagyu-rib-e...
No, jeden nikdy neví kdy nebude vědět co s tintili, že ;-)

Eja57: to se asi nedozvíme, autor tu kostku nejspíš viděl jen na netu:-D

Fotka je zkopírovaná z netu a je na smazání. Má to cenu ji sem dávat jako hlavní? Spíš by nás zajímala fotka hotové steaku. Tu asi nemáte, viďte.

Mohu se zeptat na rozměry těch kostek ? š x v zejména..

Suroviny:
maso hovězí, máslo

Přidat fotografie receptu