Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřové nudličky a játra se žampiony a paprikou

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

@.jarda11

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 420 kJ /
1 056 kcal
Bílkoviny152,09 g
Tuky23,20 g
Vláknina28,30 g
Cholesterol 816 mg
Sodík 1,48 g
Sůl3,60 g
Sacharidy49,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vepřovou kýtu a játra nakrájíme na nudličky, cibuli a pórek na jemné nudličky. Krok 2: Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli dozlatova, přidáme játra, která opepříme, až se zatáhnou, vyndáme je z hrnce stranou. Přidáme vepřové nudličky, vrátíme zpět játra a zalijeme vodou. Osolíme, opepříme a dusíme 20 minut pod pokličkou. Krok 3: Poté přidáme žampiony, papriku a pórek, zamícháme dohromady. Krok 4: Nakonec ochutíme sójovou omáčkou a necháme pod pokličkou 25 minut provařit, (když bude potřeba, můžeme zahustit).

Podáváme s rýží či hranolky.

Zveřejněno 24. 6. 2020

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové nudličky a játra se žampiony a paprikou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/D3Vk

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové nudličky a játra se žampiony a paprikou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/D3Vk

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (19)

zizala: To znám , pokud něco řeknu, tak reakce je - neuč orla lítat ;-)

Frantiska: No, a kdyby byla tvrdá po těch 45 minutách, tak vařit dál. Budete učit starého orla lítat, holoto! Tady máte pravý kuchařský talent. :-D:-D:-D

Frantiska: ne

játra na nudličky 45 minut? ty nebudou krvave ani po tom opecení.

zizala: takže takle se to opravdu fakt neděle jak tady píšete
Takle jak to je napsáno tak se to dělá takle sem to dělal mám odskousene

@.jarda11: Všechny kuchařské autority zacházejí s játry jako s minutkovým masem, ale zřejmě jsou to všichni úplní blbci, Jarda je asi začne učit, jakým množstvím mouky se zahušťují omáčky a jak se správně vaří. Svatá prostoto! :-D:-D:-D

@.jarda11:
No, recept mi trošku připomíná čínu MASO DVOU BAREV, a tam je tepelná úprava řádově v délce jednotek minut :-K
Edit:
https://www.labuznik.cz/recept/maso-dvou-barev/

casino: tak to děláte špatně
takle se to fakt nedělá takle jak je to napsáno tak se to dělá :-!

@.jarda11: píše:
mika59: když to budete dělat naopak jak tady píšete tak játra budou syrové
nejdřív se musí udělat játra až poté maso

zizala: píše:
Hm, játra osolená a trápená 45 minut budou jako podešev. Já nevím, ale mám dojem, že tento autor si z nás dělá legraci a zkouší, co mu projde.

zizala: má pravdu:-!

JanaDorazinova: ty játra se jen opepřej osolí se to uplně a na konec

Kdysi Polhraich v nějakém svém pořadu říkal, že neví, kde se vzal nesmysl, že játra se nemají solit. Koukala jsem na něj, jak blázen. Vysloveně řekl, že to není pravda, že je to blábol. Já tedy játra nesolím, je to zažitý zvyk, že se to nemá a osolim vždy až po udušení. No, ale syn, vyučený kuchař mi říkal totéž, co Polhraich. Tak nevím. Jinak, Jardo, ten recept je úžasný :yes:

mika59: jo já vím ale jdu to doplnit

@.jarda11:No Jaroušku ale to nepíšete, dusíte to spolu ..

mika59: právě játra se musej opéct tak aby nebili vysušené dají se i vyndat opéct maso a zase ty játra dát zpět vysušená fakt nebudou

@.jarda11: Jardo tak to se musím od vás naučit..nic ve zlém, ale játra čím více dusíte, tím jsou susší..Možná neumím..omlouvám se.;-)

Suroviny:
kýta vepřová, játra vepřová, žampiony sterilované, paprika sterilovaná, pórek, cibule, sůl, pepř, omáčka sojová, olej

Přidat fotografie receptu