Suroviny
Porce: 4+
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 327 kJ / 317 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 1,91 g |
Tuky | 2,47 g |
Vláknina | 6,62 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 355 mg |
Sůl | 0,91 g |
Sacharidy | 60,64 g |
Postup přípravy
Krok 1: Kuře opláchneme, osušíme, položíme prsíčky dolů, stehna vykloubíme v kyčelním kloubu a velmi ostrým nožem (případně kuchyňskými nůžkami) z obou stran páteře provedeme řez, abychom oddělili páteř a biskupa od kostry a krku.
Krok 2: Kuře zbavené páteře rozevřeme, obrátíme kůží nahoru, dále odstraníme poslední kus křidélek, aby se nepřipalovala, stehna by měla k pečení směřovat k sobě, nikoli ven.
Krok 3: V misce smícháme koření a cukr, částí posypeme jak vnitřní, tak stranu s kůží a druhou polovinou kořenící směsi vetřeme prstem pod kůži na prsou a na stehnech, kde se díky odstranění páteře vytvořily jakési vhodné "kapsy".
Krok 4: Jablko zbavíme jádřince a nakrájíme na půlměsíčky, které rozložíme doprostřed pekáče, na ně kůží navrch položíme "rozpláclé" kuře - jablko pomůže, aby prsní část masa, která má tendenci rychle vysychat nevyschla a zároveň dodá masu jemnější chuť.
Krok 5: Okolo kuřete rozdrtíme bujón a maso podlijeme pivem. Vše dáme do předehřáté trouby na 180°C a přikryté horním pekáčkem pečeme cca 45 minut, za občasného podlévání výpekem. Poté snížíme teplotu na 160°C a necháme "dojít" doměkka.
Krok 6: Hotové kuře vyndáme z trouby, znovu potřeme výpekem a necháme asi pět minut odpočinout, maso nakrájíme na rovnoměrné díly a podáváme, např. s jednoduchým salátem.
Zveřejněno 28. 6. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bezlepkové provensálské kuře
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lr91
Moje poznámka
Bezlepkové provensálské kuře
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lr91
Nejnovější recepty
Polévka z rybího filé s koprem
Přidáno před 3 hodinami
Rybí polévka s kurkumou
Přidáno před 3 hodinami
Krémová rybí polévka se smetanou
Přidáno před 4 hodinami
Rybí polévka Halászlé
Přidáno před 4 hodinami
Kuřecí steak s pečenou řepou
Přidáno před 6 hodinami
Treska s květákovým pyré
Přidáno před 8 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Čech na výletě v Dubaji ochutnal virální dubajskou čokoládu: Prozradil nám, kolik za ni zaplatil i jestli stojí za ten humbuk kolem
Na Vánoce patří vaječňák: Nejlepší je z kvalitního rumu a smetany. Pravá vanilka z něj udělá delikatesu
Luxusní štědrovečerní večeře pro zdravý spánek
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Nepečený zebra dortík
MPetra před 1 minutou
Špenátová polévka se smetanou
Jasek před 3 hodinami
Palačinky s džemem
kristyna.potenska před 8 hodinami
Minutkové kuřecí nudličky
Kratochvilka před 8 hodinami
Kuřecí stehna z horkovzdušné fritézy
Papaja5 před 10 hodinami
Masové koule v kari omáčce
ricci před 11 hodinami
Báječná jatýrka na slanině
Kava 2 před 11 hodinami
Vepřová plec po Bakoňsku
mamina58 před 12 hodinami
Jablková buchta s čokoládou
Noumik 20. 11. 2024 21:58
Peřinková buchta s pudinkem
Lili. 20. 11. 2024 20:51
Suroviny:
kuře,
pivo světlé,
jablko,
bujón zeleninový,
cukr třtinový,
sůl mořská,
paprika sušená sladká,
kmín drcený,
koření provensálské
Komentáře (3)