Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Šlehačkové kakaové řezy s kokosem

Hodnocení receptu je 3,5 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

taddy1 taddy1

Snadný

Doba přípravy 95 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 35 min

95 min (60 min příprava + 35 min tepelná úprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie30 217 kJ /
7 222 kcal
Bílkoviny92,46 g
Tuky516,12 g
Vláknina12,00 g
Cholesterol 1,53 g
Sodík 1,11 g
Sůl3,53 g
Sacharidy545,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Připravíme si vyšší mísu, sklenici o objemu 0,3 litru, plech 20 x 30 cm s vyšším okrajem vyložíme pečícím papírem. Troubu necháme vyhřát na 170 st. Krok 2: Těsto připravíme tak, že v míse nejdříve promícháme důkladně všechny suché ingredience (mouky, cukr, vanil. cukr, pr. do peč., citr. kůru, kakao), přidáme ostatní (tuk, vejce, smetanu 20%) a nejlépe šlehačem vymícháme lité těsto konzistence jako na bábovku. Pokud by bylo stále hodně husté, přilijeme smetanu nebo mléko. Těsto nalijeme na plech, ve vyhřáté troubě pečeme 15 minut a poté vyjmeme z trouby k posypání. Krok 3: Posyp připravíme smícháním kokosu s cukrem a důkladně jím pokryjeme povrch předpečeného korpusu, vrátíme zpět do trouby a pečeme dalších cca 15 minut do zrůžovění kokosové posypky. Krok 4: Ihned po upečení do ještě horkého moučníku uděláme nejlépe vidlicí na maso hodně vpichů po celé jeho ploše až ke dnu. Zalijeme rovnoměrně dostatečným množstvím smetany 33%, necháme vychladnout a pak dáme ještě ztuhnout do lednice. Dobrý je prakticky hned po vychladnutí, ale opravdu vynikající až druhý den. Krok 5: Uchováváme v chladu. Před podáváním dezert krájíme na čtverečky nebo obdélníčky.

Zveřejněno 6. 7. 2020

Poznámka autorky taddy1

Aby byl dezert opravdu super, nedoporučuji nahrazovat smetany jinými, než je uvedeno, nebo mlékem s vyjímkou doředění těsta na korpus, pokud by bylo příliš tuhé. Dezert by ztratil na chuti a dokonalosti. Už je to vyzkoušené a každá změna, kdy jsem se snažila "ušetřit", znamenala znatelně horší výsledek.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Šlehačkové kakaové řezy s kokosem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vG6n

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Šlehačkové kakaové řezy s kokosem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vG6n

Marie

Komentáře (3)

taddy1: děkuji za doplnění:-K

ivulinka: Na zalití jsem použila 4 kelímky po 200 gramech šlehačky, takže 800 g. Hezky se vsákne do kokosu i do těsta a dezert je potom vláčný a dobrý. Děkuji moc za upozornění, opravím to v receptu. Na zadělání těsta to je opravdu 600 ml - něco přes půl litru té 20%. :-)

Chybí množství šlehačky. Opravdu se koláč zalije 800 ml či g šlehačky?

Suroviny:
mouka polohrubá, mouka hladká, prášek do pečiva, cukr vanilkový, cukr, kůra citronová, kakao, tuk, vejce, smetana, kokos strouhaný, cukr, smetana 33%

Přidat fotografie receptu