Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tymiánové kapří hranolky

Hodnocení receptu je 4,8 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Jaromira18 Jaromira18

Snadný

Doba přípravy 30 minut + naložení

30 minut + naložení

Suroviny

Porce: 3 porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie373 kJ /
89 kcal
Bílkoviny8,10 g
Tuky1,12 g
Vláknina3,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 140 mg
Sůl0,26 g
Sacharidy10,19 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kapra očistíme, stáhneme kůži, omyjeme, osušíme a nakrájíme hranolky. Hranolky dáme do mísy, přidáme Solamyl, bílky, sůl, rozemletý pepř, mletý kmín, tymián a promneme. Krok 2: Dáme do lednice nejméně na 2 hodiny odpočinout. Hranolky pak obalíme ve strouhance a na rozpáleném oleji opečeme dozlatova. Podáváme s hranolky, nebo brambory.

TIP: Časté chyby při smažení kapra

Zveřejněno 17. 7. 2020

Poznámka autorky Jaromira18

Tato porce je pro toho, kdo je miluje.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tymiánové kapří hranolky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/M3Pm

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tymiánové kapří hranolky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/M3Pm

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

mika59: Děkuji ,vařila jsem jim tento týden dvakrát brambory, tak si vnouček přinesl pro jistotu zmražené hranolky, jinak já si hranolky dělám své.:-K:-K:-K

Asi bych k tomu zvolila ty brambory, ale ten kapr se mi moc líbí..:yes::yes:

casino: Je to břicho s žebry, které jsem oddělila od vrchního hřbetu. Krájela jsem to podél kostí. Vyfotila jsem to jak to vždy porcuji. Část od ocasu krájím na kostičky a dvakrát přemelu a udělám z nich karbanátky.:-K:-K:-K

MamlajdaD: Já jich mám moc, tento je včera chycený na Rozkoši. Mám štěstí ,že je všichni mají rádi.:-K:-K:-K Moc a moc děkuji.:-K:-K:-K

Co to je "2 spodní díly kapra" :-?

Moc sympatický recept, :yes::yes: jen si nejsem jistá, jestli bych takovou porci spořádala, nejsem takový jedlík. :-D:-D Teď jen sehnat kapra. Leda až na vánoce. :-( Ale recept se mi moc líbí! :yes:;-):-8 Zdravím! :-K:-K:-K

Suroviny:
kapr, solamyl, bílek, sůl, pepř mletý, kmín mletý, tymián, strouhanka, olej

Přidat fotografie receptu