Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Borůvkový závin podle německé Omy

Hodnocení receptu je 4,6 (16×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Angel 666 Angel 666

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 30 min bez doby chladnutí pudinku

50 min (20 min příprava + 30 min tepelná úprava, bez doby chladnutí pudinku)

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 763 kJ /
2 811 kcal
Bílkoviny73,46 g
Tuky143,94 g
Vláknina11,94 g
Cholesterol 573 mg
Sodík 589 mg
Sůl1,27 g
Sacharidy299,55 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z mléka, pudinkového prášku, krupicového cukru a krupičky uvaříme hustý pudink. Odstavíme ho a necháme vychladnout. Krok 2: Do misky dáme zchladlý pudink, tvaroh, vanilkový cukr a vejce a šlehačem našleháme. Do vzniklé náplně opatrně vmícháme borůvky. Krok 3: Listové těsto rozválíme na obdélník, na něj klademe náplň tak, aby okraje zůstaly prázdné. Stočíme do závinu. Krok 4: Závin přendáme na plech vyložený pečicím papírem, potřeme rozšlehaným vejcem a v troubě předehřáté na 200 °C upečeme dozlatova. Krok 5: Před podáváním necháme závin vychladnout, aby náplň pěkně ztuhla.

TIP: Desatero: Borůvky - rady a tipy

Zveřejněno 17. 7. 2020

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Borůvkový závin podle německé Omy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/P3kA

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Borůvkový závin podle německé Omy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/P3kA

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (13)

Jednoduchý a výborný ke kávě.<3:-K

:-)<3:yes::yes: recept se mi líbí a moc hezky závin vypadá, o chuti není opochyb :-K

magdalenka: :-D:-D

poznáme tú "výzdobu" s vidličkou určite mnohí...:-Dhttps://www.toprecepty.cz/recept/15663-dynovy-kola...

Angel 666: moc pěkně to vypadá:yes: já mám v šuplíku z voskovaného papíru vystříhané hvězdičky a kytičky, když cukruji nebo kakauji moučník tak to používám...stejný princip...ale na tom talířku by mne to nenapadlo:yes:

Eja57: Jj, máš pravdu. Já jsem si toho nějak nevšimla :-). Schválně jsem koukala a já už to tady taky několikrát použila na foto, třeba u tvarohových smaženek mám lžičku naopak vycukrovanou ...:-D

Angel 666: v podobných - vpravo...vidllička....

Eja57: Ani nevím, že sem Colombo65 něco podobného nebo stejného dával :-D. Poprvé jsem se s tím setkala na své svatbě, před 36 lety, kdy jsme měli takto ozdobené talířky s moučníkem :-Q;-). Když přijde návštěva, tak se snažím, aby to "nějak vypadalo" :-D:-D

bystrouska, Eja: ano, okraje jsem nařezala a spletla uprostřed dohromady. Do receptu jsem to nepsala, myslím, že to není důležité, každý, ať si to udělá podle svého...V německém receptu bylo jen zamotat do závinu, takže to spletení už je jen moje iniciativa pro oko návštěvy :-D

bystrouska: máš dobré oko:yes: ale možná spíš naříznuté těsto aby odcházela pára z náplně:-?

Závin vypadá hezky a nejspíš je i dobrý :yes:. Podle fotky mi připadá, že závin není stočený, ale z krajů těsta jsou nařezané pásky a překládané přes sebe :-O, nebo se mýlím:-?

MamlajdaD: okoukáno od Colombo65 ??? ale je to hezké...

Pěkný nápad s tou vidličkou! :yes::yes:<3 Zdravím! :-K:-K:-K

Suroviny:
těsto listové, mléko, pudink vanilkový, cukr krupice, krupice dětská, tvaroh polotučný, cukr vanilkový, vejce, borůvky, vejce

Přidat fotografie receptu