Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ryba hříbky plněná, na másle smažená

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

recepty73 recepty73

Náročný

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie450 kJ /
108 kcal
Bílkoviny5,74 g
Tuky0,50 g
Vláknina14,56 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 20 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy14,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Náplň: na ořechu rozpuštěného másla osmažíme dosklovata na nudličky pokrájenou cibuli. Přidáme jemně nasekaný česnek a dle chuti drcený kmín a lístečky tymiánu. Vše necháme provonět a poté přimícháme houby (na plátky pokrájené, ve vodě spařené a scezené). Vše krátce podusíme na mírném ohni pod poklicí. Pak směs zaprášíme polohrubou moukou (udělá směs kompaktnější), promícháme, dle chuti osolíme a opepříme, zaklopíme a necháme zchladnout. Krok 2: Vykuchané ryby, zbavené hlav a ploutví rozevřeme, osolíme, opepříme nebo ochutíme drceným kmínem (případně obojí) a naplníme zchladlou hříbkovou směsí. Bříška uzavřeme jehlicí nebo zašijeme. Takto připravené ryby obalíme v hladké mouce a ne příliš zprudka smažíme z obou stran dozlatova v pánvi s rozpuštěným máslem (olej dáváme proto, aby se máslo nepřepalovalo). Rybu lze připravit též v troubě. Krok 3: Podáváme s bramborami (šťouchaná, petrželové... ) nebo čerstvým pečivem či chlebem.

Zveřejněno 19. 7. 2020

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ryba hříbky plněná, na másle smažená

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2KPM

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ryba hříbky plněná, na másle smažená

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2KPM

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
ryba, sůl, pepř mletý, mouka hladká, olej, houba hřib, cibule, česnek, máslo, sůl, pepř mletý, kmín drcený, tymián, mouka polohrubá

Přidat fotografie receptu