Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 569 kJ / 2 048 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 40,60 g |
Tuky | 64,01 g |
Vláknina | 18,00 g |
Cholesterol | 412 mg |
Sodík | 111 mg |
Sůl | 0,21 g |
Sacharidy | 319,68 g |
Postup přípravy
Krok 1: Cuketu nastrouháme na hrubém struhadle do mísy. Přidáme cukr, rozpuštěné máslo, kakao, vejce a vše dobře promícháme. Do tekutější směsi přidáme polohrubou mouku s kypřícím práškem do pečiva a opět vše dobře promícháme.
Krok 2: Takto připravené těsto nalijeme do malého pekáčku nebo dortové formy o průměru cca 22 cm, vymazané máslem a vysypané hrubou moukou a poklademe sezónním ovocem dle chuti. Ovoce je též možné pokrájet na menší kusy a vmíchat rovnou do perníkového těsta. To už záleží na každém, jaký způsob zvolí, obě varianty jsou výborné. Před vložením do trouby mohou milovníci ovocných drobenkových koláčů perník posypat drobenkou.
Krok 3: Pečeme v předehřáté troubě na 170 stupňů cca 25 minut, vyzkoušíme špejlí.
Krok 4: Po zchladnutí a před podáváním můžeme perník s ovocem posypat moučkovým cukrem. Pokud jsme zvolili variantu s ovocem, zamíchaným přímo do cuketového perníku, doladit ho můžeme po zchladnutí přelitím čokoládovou polevou. Kdo rád kokos nebo ořechy, polevu může ještě posypat. Vše záleží na naší chuti.
Zveřejněno 24. 7. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Cuketový fofr perník s ovocem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rAxp
Moje poznámka
Cuketový fofr perník s ovocem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rAxp
Nejnovější recepty
Linecká srdíčka II
Přidáno před 12 hodinami
Rohlíčky s vůní skořice
Přidáno před 12 hodinami
Vepřová pečeně na minutku
Přidáno před 16 hodinami
Kolečka se slaným karamelem
Přidáno před 17 hodinami
Plněná vepřová svíčková v listovém těstě
Přidáno před 20 hodinami
Nugátové cukroví
Přidáno před 23 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Melania Trumpová se v jídle hlídá. Celý den má na talíři jen zeleninu a ovoce, nesnáší sushi, ale neodolá smaženému kuřeti
Vánoční trhy v Praze na Míráku lákají na pečená jablka v čokoládě, cukroví i andělské langoše za 140 Kč
Jak na ty nejlepší topinky? Základem je tvrdý chleba a správný tuk. Známe fígl, jak chleba správně nakrájet a čím ho ochutit
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Knedlík z domácí pekárny
Zelnak před 31 minutami
Kapustový prejt
magdalenka před 1 hodinou
Dvojctihodné koláčky
bartonik před 1 hodinou
Máslové raženky (bulky)
Wanilor před 3 hodinami
Tvarohovo-jablečný kynutý koláč
Iwana666 před 10 hodinami
Kakaové řezy s krémem a čokoládou
Chmelova před 14 hodinami
Dvoubarevný piškot s polevou
Chmelova před 14 hodinami
Ošatkový chléb
monyss před 15 hodinami
Tmavé lněné rohlíky s kyškou
lecho před 16 hodinami
Suroviny:
cuketa,
cukr krupice,
vejce,
máslo,
kakao,
mouka polohrubá,
prášek do perníku,
hruška,
drobenka
Komentáře (2)