Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zelí zapečené s jáhlami

Hodnocení receptu je 4,6 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

tejaja tejaja

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie13 418 kJ /
3 207 kcal
Bílkoviny52,70 g
Tuky95,00 g
Vláknina45,00 g
Cholesterol 255 mg
Sodík 102 mg
Sůl0,04 g
Sacharidy512,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Pšeno (jáhly) prelejeme horúcou vodou a scedíme. Krok 2: Kapustu nakrájame na rezance.
Do vymasteného pekáčika dávame vrstvu pšena, na ňu vrstvu kapusty a striedame do vyčerpania surovín. Krok 3: Zalejeme osladeným mliekom. Krok 4: Pečieme v rúre na 180°C zakryté asi 40 min, potom odkryjeme a zapečieme odkryté (kto nechce trocha pripečenú kapustu, nemusí). Krok 5: Naporcujeme na taniere, polejeme rozohriatym maslom. Môžeme (ale nemusíme) posypať práškovým cukrom.
Podávame s kompótom alebo surovým ovocím.

Zveřejněno 25. 7. 2020

Poznámka autorky tejaja

Recept je z knihy Zeleninová mísa.

Recept uvádza 200 g cukru, ale ja som použila len 150 g, je to sladké dosť aj tak. Použite podľa svojej chuti.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zelí zapečené s jáhlami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/D3LK

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zelí zapečené s jáhlami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/D3LK

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

Zajímavý recept, jáhly jsou zdravé, zelí také, musím vyzkoušet :yes::-K

maris: Maruška, nakoľko recept je z knihy, čo uvádzam v poznámke, nedovolím si meniť názov autora knihy.;-)

tejaja: já bych asi napsala " Jáhly zapečené se zelím " ;-):-D, Ale ať tak či tak, určitě je to dobré:-):yes:

casino: Ďakujem za upozornenie. S jáhlou sa mi nepáči, takže s jáhlami.;-):-Q

"Zelí zapečené s jáhly"
7. pád s kým, čím
s jáhlami :-)
(ááá nééébo s jáhlou, jako s játrou, že :-D:-D:-D

Musí to být dobrůtka.:yes::-K

Suroviny:
zelí hlávkové, jáhly, cukr, mléko, sůl, máslo

Přidat fotografie receptu