Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vařené hovězí s gremolatou a rajčaty

Hodnocení receptu je 4,4 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

maris maris

Snadný

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 504 kJ /
598 kcal
Bílkoviny71,10 g
Tuky25,08 g
Vláknina9,80 g
Cholesterol 141 mg
Sodík 155 mg
Sůl0,30 g
Sacharidy21,04 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso nakrájíme na tenké plátky. Krok 2: Gremolata: petržel jemně nakrájíme, česnek rozdrtíme (nebo prolisujeme).
Z půlky důkladně omytého citronu ostrouháme kůru a vymačkáme šťávu. Vše promícháme s olivovým olejem. Krok 3: Plátky masa rozložíme na talíře, osolíme, opepříme a přidáme gremolatu. Doplníme nakrájenými rajčaty.

Zveřejněno 25. 7. 2020

Poznámka autorky maris

Hodí se jako překrm nebo lehká večeře. Doporučuji sklenku bílého vína.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vařené hovězí s gremolatou a rajčaty

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/J3gg

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vařené hovězí s gremolatou a rajčaty

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/J3gg

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (12)

kounico.jana@seznam.cz: snad si pochutnáte;-):-)

Těším se na nové kombinace chutí:-Q

:yes::yes:<3:-K

hospodyne, magdalenka, medanek - moc vám děkuju:-K

:yes::yes::yes:

Evidentne extra chuťový zážitok z mála surovín. Nádhera!

medanek: jestli neznáš gremolatu, velmi doporučuji vyzkoušet - originál viz tento recept, ale dohledala jsem, že je možno použít i třeba šalvěj místo petrželky, já někdy přidávám trochu najemno nasekané chili papričky....

Vypadá to skvěle :yes::yes::-K

Eja57: právě - s tím hovězím;-):-D, hovězí mám ráda v jakékoliv podobě, tak jsem si pochutnala. Děkuju:-8

yanull: Jani děkuju :-K

Nádhera:yes:
Gremolata je úžasná věc, dokončí skvěle i třeba úplně obyčejné minutkové kuřecí, filet z tresky, mám moc ráda a docela často v létě dělám - a s tím hovězím:yes::yes::yes:

Nádherné masíčko, neznám ho v této úpravě, ale určitě by mi chutnalo, musím vyzkoušet :yes::-K

Suroviny:
maso hovězí, rajče cherry, sůl, pepř mletý, petrželka hladkolistá, citron, česnek, olej olivový

Přidat fotografie receptu