Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hořčicové hovězí na houbách

Hodnocení receptu je 4,6 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

recepty73 recepty73

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 490 kJ /
2 029 kcal
Bílkoviny240,68 g
Tuky101,69 g
Vláknina28,50 g
Cholesterol 540 mg
Sodík 2,12 g
Sůl5,00 g
Sacharidy26,52 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Hovězí maso dle vlastního výběru pokrájíme na větší kostky, opepříme a promícháme s hořčicí. Takto připravené maso necháme odležet alespoň dvě hodiny, nejlépe však v chladnu přes noc. Krok 2: Na drobně pokrájeném špeku osmažíme pokrájené cibule dozlatova. Přidáme uleželé maso a smažíme do jeho zatažení. Přidáme na větší kusy (kostky, plátky...) pokrájené houby, promícháme, podlijeme vývarem, osolíme a dusíme do měkka na mírném plameni, pod poklicí, za občasného promíchání a případného podlití. Krok 3: Když je maso měkké, přidáme k masu ještě lžičku hořčice, dochutíme omáčku dle chuti solí a pepřem a je-li třeba, zahustíme ji troškou jíšky a krátce provaříme. Pokud jsme nepodlévali příliš, cibule by měla na zahuštění omáčky stačit, ale jestliže chceme omáčky více, pomůžeme si jíškou. Krok 4: Podáváme s noky, knedlíky, bramborami, rýží...

Zveřejněno 25. 7. 2020

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hořčicové hovězí na houbách

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/M3lG

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hořčicové hovězí na houbách

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/M3lG

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
maso hovězí, cibule, špek uzený, hořčice plnotučná, houby lesní, sůl, pepř mletý, vývar, jíška

Přidat fotografie receptu