Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 20 407 kJ / 4 878 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 102,86 g |
| Tuky | 162,62 g |
| Vláknina | 29,25 g |
| Cholesterol | 573 mg |
| Sodík | 556 mg |
| Sůl | 1,83 g |
| Sacharidy | 736,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Den předem připravíme smetanu s čokoládou. Smetanu nalijeme do kastrůlku, nalámeme do ní čokoládu a rozpustíme, ale pozor nesmí to vařit, jen zahříváme a občas promícháme. Necháme vystydnout a uložíme na noc do ledničky. Druhý den ušleháme ručním šlehačem, pak přidáme tvaroh (okapaný) a prošleháme.
Krok 2: Všechny suroviny na korpus dáme do mísy a metlou nebo šlehačem promícháme. Těsto vlijeme do vymazané a moukou vysypané dortové formy o průměru 28 cm. Vložíme do předem vyhřáté trouby a pečeme na 180 °C asi 35-45 minut podle typu trouby. Pro jistotu vyzkoušíme špejlí.
Krok 3: Oba korpusy rozkrojíme, pokapeme rumem a potřeme krémem, necháme část krém stranou na potření dortu. Korpusy poskládáme na sebe střídavě světlý, tmavý a povrch potřeme krémem. Ozdobíme ušlehanou šlehačkou a strouhanou čokoládou. Dort necháme v lednici přes noc proležet.
Zveřejněno 27. 7. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dort s čokoládovo-tvarohovým krémem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5NG8
Moje poznámka
Dort s čokoládovo-tvarohovým krémem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5NG8
Nejnovější recepty
Čokoládové budino s kávovým podtónem
Přidáno před 7 hodinami
Brambory na cibulce se zelím
Přidáno před 15 hodinami
Staročeský houbový kuba
Přidáno před 18 hodinami
Vánoční roláda s čokoládovým krémem
Přidáno před 18 hodinami
Opilcův kapr
Přidáno před 23 hodinami
Vánočka 3 hodiny kynutá
Přidáno 22. 12. 2025 07:15:12
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vánočka s rozinkami
Terka.Ambrozkova před 52 minutami
Nejlepší marokánky
Terka.Ambrozkova před 52 minutami
Babiččin mazanec
Vlastali před 54 minutami
Vánoční rybí polévka s jikrami a mlíčím
MilanJ před 54 minutami
Vinná klobása trochu jinak
Mech_cz před 1 hodinou
Minutkový kuřecí guláš
Mimino před 1 hodinou
Pečená vinná klobása se zelím (z remosky)
Susanna před 2 hodinami
Palačinky s džemem
jakub@V před 3 hodinami
Skořicový pletenec (Estonský kringel)
Dr. Green před 3 hodinami
Flíčky s tvarohem a jablky
[email protected] před 3 hodinami
Suroviny:
mouka polohrubá,
prášek do pečiva,
cukr krupice,
mléko,
vejce,
olej,
rum,
šlehačka,
kakao,
smetana ke šlehání,
čokoláda na vaření,
tvaroh
Komentáře (1)