Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pečená uzená ryba v papilotě

Hodnocení receptu je 4,7 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

MamlajdaD MamlajdaD

Snadný

Doba přípravy 25 min Doba přípravy: 25 min

25 min (25 min příprava)

Suroviny

Porce: 1 - 2 (podle velikosti rybky)

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Uzené makrele odstraním hlavu a ocasní ploutev, otevřu ji po celé délce, vyndám páteř a velké kosti (stejně tam nějaké zapomenu). Na přiměřeně velký kus pečícího papíru položím připravenou rybku a do břišního otvoru vložím malinký kousek másla, kolečko cibule a půlkolečko citronu. Pokud mám, vložím i plátek slaniny. Zabalím do pečicího papíru a na roštu peču v předehřáté troubě větší rybu asi 20 minut, malou rybu 15 minut. Pekla jsem na roštu při 180 º C. Krok 2: Přidat k rybě můžete i bylinky, tymián, rozmarýn apod., to záleží na každém, ale já mám ráda tu uzenou chuť, tak je nedávám.
Podáváme s brambory, hranolky, nebo jednoduchým bramborovým salátem. Krok 3: Uzená ryba je pochoutkou, když je studená. Ale její chuť se výrazně zlepší, i když ji jen prohřejeme v troubě (volně na pekáčku) při 150 °- 160 º C. Budete překvapeni, jakou pochoutku si tím připravíte.

Zveřejněno 27. 7. 2020

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečená uzená ryba v papilotě

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ox4X

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečená uzená ryba v papilotě

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ox4X

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
makrela uzená, máslo, slanina, cibule, citron, pečící papír

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu