Suroviny pro 2
2
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 7 265 kJ / 1 736 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 181,59 g |
Tuky | 90,05 g |
Vláknina | 31,02 g |
Cholesterol | 925 mg |
Sodík | 3,25 g |
Sůl | 7,89 g |
Sacharidy | 43,37 g |
Postup přípravy
Krok 1: Krůtí prsa omyjte ve studené vodě, odblaňte a nakrájejte na tenčí nudličky nebo menší kostky. Vložte do menší misky a okořeňte pepřem, tymiánem a polovinou soli, zalijte třemi lžícemi olivového oleje. Řádně promíchejte a celé to nechte asi 20 minut marinovat.
Krok 2: V další menší misce smíchejte zálivku ze smetany, jarní cibulky,
nadrobno nasekané petrželky, zbytku soli a dvou vajec. Krok 3: Namarinované maso rozložte do zapékací mísy, zalijte připravenou
zálivkou a na vrch rozložte na kolečka pokrájená rajčata.
Celé to pak zasypejte na hrubo strouhaným sýrem. Krok 4: Nakonec zapékací misku vložte do předem vyhřáté trouby na 180 ℃ a pečte 30 minut.
Kdo má horkovzdušnou troubu, doporučuji tak 25 minut, maso bude krásně propečené a nevysuší se. Krok 5: Podávejte s vařenými brambory nebo kaší nebo jen s čerstvým domácím chlebem, houskami.
nadrobno nasekané petrželky, zbytku soli a dvou vajec. Krok 3: Namarinované maso rozložte do zapékací mísy, zalijte připravenou
zálivkou a na vrch rozložte na kolečka pokrájená rajčata.
Celé to pak zasypejte na hrubo strouhaným sýrem. Krok 4: Nakonec zapékací misku vložte do předem vyhřáté trouby na 180 ℃ a pečte 30 minut.
Kdo má horkovzdušnou troubu, doporučuji tak 25 minut, maso bude krásně propečené a nevysuší se. Krok 5: Podávejte s vařenými brambory nebo kaší nebo jen s čerstvým domácím chlebem, houskami.
Zveřejněno 1. 8. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zapečené krůtí maso se smetanou a rajčaty
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Y3P2
Moje poznámka
Zapečené krůtí maso se smetanou a rajčaty
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Y3P2
Nejnovější recepty
Linecké koláčky s pusinkou
Přidáno před 7 minutami
Jednoduché burger bulky
Přidáno před 10 hodinami
Kuřecí plněná roláda pečená ve vepřové tukové bláně
Přidáno před 11 hodinami
Kuřecí maso z polévky na čerstvé zelenině ve woku
Přidáno před 13 hodinami
Tvarohové noky do polévky
Přidáno před 16 hodinami
Bagety k snídani se semínky
Přidáno před 16 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Melania Trumpová se v jídle hlídá. Celý den má na talíři jen zeleninu a ovoce, nesnáší sushi, ale neodolá smaženému kuřeti
Vánoční trhy v Praze na Míráku lákají na pečená jablka v čokoládě, cukroví i andělské langoše za 140 Kč
Jak na ty nejlepší topinky? Základem je tvrdý chleba a správný tuk. Známe fígl, jak chleba správně nakrájet a čím ho ochutit
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Čočkový salát s vejci a cibulí
gabikka před 7 hodinami
Rybízové řezy s mascarpone krémem
Jan Nemec před 11 hodinami
Americké extra čokoládové cookies
Vanika před 11 hodinami
Nejlepší marokánky
stepna před 12 hodinami
Plněné sladké rohlíky
veronika_straka před 13 hodinami
Květákový mozeček
HanaVl před 14 hodinami
Kanellbular - skořicové šneky
Kakoska před 14 hodinami
Dršťková polévka z předvařených drštěk
Prim007 před 14 hodinami
Pařížský krém na plnění zákusků, rolád, dortů
Matea před 14 hodinami
Květák se slaninou a uzeným tofu
mafinka888 před 14 hodinami
Suroviny:
prsa krůtí,
cibulka jarní,
smetana zakysaná,
sýr nastrouhaný,
vejce,
rajče,
petrželka,
sůl,
pepř čtyř barev,
olej olivový,
tymián
Komentáře