Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zapečené krůtí maso se smetanou a rajčaty

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

digiart digiart

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 45 min

45 min (45 min příprava)

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 265 kJ /
1 736 kcal
Bílkoviny181,59 g
Tuky90,05 g
Vláknina31,02 g
Cholesterol 925 mg
Sodík 3,25 g
Sůl7,89 g
Sacharidy43,37 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Krůtí prsa omyjte ve studené vodě, odblaňte a nakrájejte na tenčí nudličky nebo menší kostky. Vložte do menší misky a okořeňte pepřem, tymiánem a polovinou soli, zalijte třemi lžícemi olivového oleje. Řádně promíchejte a celé to nechte asi 20 minut marinovat. Krok 2: V další menší misce smíchejte zálivku ze smetany, jarní cibulky,
nadrobno nasekané petrželky, zbytku soli a dvou vajec. Krok 3: Namarinované maso rozložte do zapékací mísy, zalijte připravenou
zálivkou a na vrch rozložte na kolečka pokrájená rajčata.
Celé to pak zasypejte na hrubo strouhaným sýrem. Krok 4: Nakonec zapékací misku vložte do předem vyhřáté trouby na 180 ℃ a pečte 30 minut.
Kdo má horkovzdušnou troubu, doporučuji tak 25 minut, maso bude krásně propečené a nevysuší se. Krok 5: Podávejte s vařenými brambory nebo kaší nebo jen s čerstvým domácím chlebem, houskami.

Zveřejněno 1. 8. 2020

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zapečené krůtí maso se smetanou a rajčaty

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Y3P2

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zapečené krůtí maso se smetanou a rajčaty

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Y3P2

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
prsa krůtí, cibulka jarní, smetana zakysaná, sýr nastrouhaný, vejce, rajče, petrželka, sůl, pepř čtyř barev, olej olivový, tymián

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu