Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Borůvkové galette z celozrnné mouky

Nenáročným, ale velmi chutným a zajímavým moučníkem je francouzská galette. Křehké tukové těsto je naplněno borůvkovou směsí s vůní vanilky. Z čerstvých borůvek bude náplň dokonale sladko-kyselá a šťavnatá.

Hodnocení receptu je 4,5 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

jipohe jipohe

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 25 min

45 min (20 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Suroviny pro 3 kusy

3kusy

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 986 kJ /
1 909 kcal
Bílkoviny32,74 g
Tuky82,91 g
Vláknina47,85 g
Cholesterol 259 mg
Sodík 250 mg
Sůl0,54 g
Sacharidy233,95 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na vále zpracujeme těsto a dáme jej na 10 minut do lednice vychladit. Krok 2: Borůvky smícháme v misce s pudinkem a sirupem. Krok 3: Těsto rozdělíme na tři díly a každý vyválíme na 5 mm silnou placku. Doprostřed dáme náplň a okraje přehneme do středu. Pečeme na 180 °C 25 minut.

TIP: Jak zpracovat borůvky a připravit je na zimu

Zveřejněno 2. 8. 2020

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Borůvkové galette z celozrnné mouky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8QZ3

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Borůvkové galette z celozrnné mouky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8QZ3

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (1)

Suroviny:
mouka špaldová celozrnná, tuk hera, vejce, voda, borůvky, pudink vanilkový, sirup

Přidat fotografie receptu