Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pečená švestková povidla s badyánem a skořicí

Hodnocení receptu je 4,6 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

MiskaM MiskaM

Náročný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 90 min

90 min (90 min příprava)

Suroviny

Porce: Cca 8 sklenic

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie15 695 kJ /
3 751 kcal
Bílkoviny39,00 g
Tuky12,00 g
Vláknina150,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 241 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy796,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Švestky omyjeme, vypeckujeme a rozložíme rovnoměrně na plech. Posypeme cukrem, přidáme badyán, skořici. Krok 2: Předehřejeme troubu spodní i horní ohřev na 180°C, plech vložíme do rozehřáté trouby a pečeme do změknutí švestek asi hodinu. Švestky brzy pustí šťávu a začnou s cukrem karamelizovat. Krok 3: Po hodině vypneme troubu a vyndáme plech. Skořici s badyánem vybereme a vyhodíme. Švestky se šťávou přendáme do nádoby, ve které je ponorným mixérem rozmixujeme. Dále vmícháme kyselinu citronovou a nakonec můžeme podle chuti přidat med. Krok 4: Zavařovací sklenice, do kterých budeme dávat povidla, ještě buď v horké vodě vypláchneme, nebo je můžeme vydezinfikovat alkoholem - vodka nebo slivovice. Víčka a sklenice osušíme a naplníme je až po okraj povidly. Sklenice zavřeme a otočíme dnem vzhůru.

Zveřejněno 10. 8. 2020

Poznámka autorky MiskaM

Já měla od známého plno švestek, které už byly docela měkké a chtěly zužitkovat. Tak mě napadla povidla, i když by se max. hodily na slivovici :D

Kdo chce, může ještě sklenice s povidly zavařit.

Inspirace: https://fresh.iprima.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečená švestková povidla s badyánem a skořicí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/E3wY

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečená švestková povidla s badyánem a skořicí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/E3wY

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

"Pečená švestková povidla..."
:-K
Marie Svarcova:
To myslíte vážně?:-O
Ledaže, a nyní nechci být impertinentní, ledaže byste byla, promiňte, barvoslepá... ;-):-K

:yes: nejlepší povidla, také je peču <3:-K

Musí být moc dobré a vynikající.:yes::yes::yes:

MiskaM: Pěkný recept, :yes: také "peču" povidla v troubě, ale s méně kořením. Dávám jen skořici a tlučený prosátý hřebíček (jen malinko) a pokud jsou švestky hodně sladké, tak jen málo cukru nebo i žádný. Mám ráda přírodnější chuť. Svářím - peču - hodně nahusto. Sklenice neotáčím, ale na povrch před uzavřením naliji trochu rumu. Pak rychle a pevně sklenici zavřu. Pokud mi ve sklenici zůstanou ještě nespotřebovaná povidla, tak je také na povrchu pro jistotu zaliji malým množtvím rumu. ;-):-D Tyto tvoje povidla budou také asi moc dobrá a hodně voňavá! ;-):-8:-K:-K

Suroviny:
švestky, cukr třtinový, skořice, badyán, kyselina citronová, med

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu