Plněné pečené žampiony
Pečené žampiony, plněné směsí šunky, mletého masa a sýra, zamotané do anglické slaniny, krásně voní po tymiánu. Tuto dobrotu můžete podávat třeba s bramborovou kaší nebo zeleninovým salátkem.
Suroviny pro 4 porce
dle velikosti žampionů
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 366 kJ / 1 283 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 91,34 g |
Tuky | 95,98 g |
Vláknina | 4,20 g |
Cholesterol | 618 mg |
Sodík | 1,94 g |
Sůl | 4,61 g |
Sacharidy | 12,45 g |
Postup přípravy
Krok 1: Žampiony očistíme dle svých zvyklostí. Vylomíme nožičky a lžičkou opatrně vydlabeme vnitřek.
Krok 2: Nožičky drobně pokrájíme. Sýr nastrouháme, stačí na hrubém struhadle. Cibuli oloupeme a drobně pokrájíme.
Krok 3: Umeleme kousek prorostlejšího vepřového masa a uzeninu.
Krok 4: Maso, pomletou uzeninu, pokrájené nožičky a sýr dáme do mísy, přidáme cibuli, pepř, tymián a hmotu propracujeme.
Krok 5: Dle slanosti sýru a uzeniny směs případně dosolíme dle chuti. Naplníme kloboučky a přes vršek naplněných hub omotáme proužek anglické slaniny.
Krok 6: Vyskládáme do máslem vymazaného pekáčku, případný kousek zbylého másla dáme na žampiony. Podlijeme asi 0,5-1 dl vody a dáme péct do horké trouby na 160 ºC. Pečeme asi 20 minut.
Zveřejněno 18. 8. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Plněné pečené žampiony
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/N3qp
Moje poznámka
Plněné pečené žampiony
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/N3qp
Nejnovější recepty
Linecká srdíčka II
Přidáno před 12 hodinami
Rohlíčky s vůní skořice
Přidáno před 12 hodinami
Vepřová pečeně na minutku
Přidáno před 16 hodinami
Kolečka se slaným karamelem
Přidáno před 17 hodinami
Plněná vepřová svíčková v listovém těstě
Přidáno před 20 hodinami
Nugátové cukroví
Přidáno před 23 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Melania Trumpová se v jídle hlídá. Celý den má na talíři jen zeleninu a ovoce, nesnáší sushi, ale neodolá smaženému kuřeti
Vánoční trhy v Praze na Míráku lákají na pečená jablka v čokoládě, cukroví i andělské langoše za 140 Kč
Jak na ty nejlepší topinky? Základem je tvrdý chleba a správný tuk. Známe fígl, jak chleba správně nakrájet a čím ho ochutit
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Knedlík z domácí pekárny
Zelnak před 33 minutami
Kapustový prejt
magdalenka před 1 hodinou
Dvojctihodné koláčky
bartonik před 1 hodinou
Máslové raženky (bulky)
Wanilor před 3 hodinami
Tvarohovo-jablečný kynutý koláč
Iwana666 před 11 hodinami
Kakaové řezy s krémem a čokoládou
Chmelova před 14 hodinami
Dvoubarevný piškot s polevou
Chmelova před 14 hodinami
Ošatkový chléb
monyss před 15 hodinami
Tmavé lněné rohlíky s kyškou
lecho před 16 hodinami
Suroviny:
maso mleté,
šunka,
sýr gouda,
cibule,
sůl,
pepř mletý,
vejce,
žampióny,
tymián,
slanina anglická,
máslo
Komentáře (7)